Tuesday, March 21, 2006

 

Byrokratia <3

Sain juuri käsiini certificate of eligibilityn. Tämän kanssa pitäisi marssia Japanin suurlähetystöön ja siellä kiltit sedät antavat minulle vuoden viisumin. Viisuminhakureissulle on kaksi potenttiaalista päivää. Huomenna tai viikon päästä tiistaina ennen lentokentälle menoa. Torstaina olisi pienimuotoiset läksiäiset, perjantaina kämpän siivoamista sekä muuttohäsläystä ja maanantaina olisi tentti. Todennäköisesti käyn hakemassa viisumini huomenna sillä asian jättäminen tiistaille on hieman riskaabelia.

Kelan täditkin olivat tehneet kivan mokan. Hain aikaisemmin opintotukea ja lainantakausta koko vuodeksi. Sain siitä päätöksen muutama viikko sitten ja luin ensimmäiseltä riviltä että tuki olisi myönnetty koko vuodeksi. En lukenut muutamalta seuraavalta riviltä, että tukea ei maksetakkaan kesäkuukauksilta vaikka olin sitä mielestäni myös tuoksi ajaksi hakenut. Virhe huomattiin vasta pankissa kun olin opintolainaa hakemassa. Onneksi asian korjaaminen oli suhteellisen helppoa kun kelan täti huomasi virheensä.

Matkavakuutus pitäisi käydä tekemässä kohta. Sain KV-toimistolta lapun jolla pitäisi saada Pohjolan hinnoista -25% pois. Kallista se on silti mutta onko vaihtoehtoja? Jos olisi jaksanut kysellä enemmän (ja aikaisemmin) niin olisin voinut säästää muutaman euron mutten usko hintojen eroavan kauhean paljoa.

Pitäisi pikkuhiljaa ruveta miettimään mitä pakkaan mukaan. Finnairin sivujen mukaan matkalaukku saa painaa turistiluokassa maksimissaan 20kg ja käsimatkatavaroita saa olla 8kg. Olettaisin että painorajat ovat Japanin sisäisillä lennoilla suunnilleen samat. Läppäri, kamera, vaatteita, kenkiä ja random-tavaraa. Vielä on monta iltaa aikaa pähkäillä pakkaamista.

Kävin viikonloppuna kotikotona ja piti vanhoja kavereita tavata. Olen kauhean huono pitämään yhteyksiä kavereihin jotka eivät käytä IRC:tä. Puhelin nyt vaan on kommunikaatiovälineenä tavattoman huono ja sähköpostin välityksellä viestiminen on tuskaista. Tuskin tulen Japanistakaan pitämään suomeen mitään yhteyksiä IRC:n ja tämän blogin lisäksi. Ehkä jotakin satunnaista Skypetystä mutta tuskin sitäkään kauhean useasti.

Säästä voisi mainita muutaman sanan. Ilmatieteenlaitos väittää Tampereen lämpötilaksi tällä hetkellä -8°C. BBC Weather Centre väittää Tokion lämpötilaksi tälle päivälle 17°C. Kitamissa on tietenkin hieman kylmempää mutta ei harmita. :)

SuomiTJ 7 eikä vieläkään mitään kummempaa matkakuumetta tai -jännitystä.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?