Tuesday, April 11, 2006

 

Hävettää

Hävettää että muistan nimiä ja naamoja todella huonosti. Sitä mukaa kun tapaa uusia ihmisiä niin unohtaa vanhojen nimiä. Käytävillä tulee ihmisiä vastaan jotka tervehtivät minua. Tiedän että olen tavannut heidät joskus aikaisemmin mutten muista missä ja nimistä ei ole harmainta aavistustakaan. Kyllä Jussit ja Pertit muistaisi mutta nämä ovat jotakin Jyuuichi, Ryuji, Chung'un (tai jotakin) jne...

Hävettää etten osaa syödä oikein. On kuulemma paha tapa jos pitää kyynärpäätä pöydällä mutta minkäs teet kun tuo tapahtuu automaattisesti tikuilla syödessä. Pitäisi varmaan pistää käsi taskuun tai jotakin mutta ei tuokaan kauhean hyvältä vaihtoehdolta kuulosta. Tikuilla syöminen sujuu jo ihan kiitettävästi mutta muuten paikalliset ruokailutavat ovat vielä hiukan epäselviä...

Hävettää etten viime talvena opiskellut japania niin paljon kuin tarkoitus oli. Äkkiä sen täälläkin oppii (sujuu nyt paljon paremmin kuin pari viikkoa sitten Tokiossa) mutta olisihan se kiva vähän enemmänkin osata. Ihan perusteetkin on välillä täysin hukassa. Eilen alkoi Japanin kurssi ja pääsin kolmesta mahdollisesta ryhmästä keskimmäiseen. Ensimmäinen ryhmä ei ole aikaisemmin opiskellut japania, toinen ryhmä osaa jo jotakin ja kolmas ryhmä keskittyy kaiketi enemmän kielen hiomiseen ja tekniseen sanastoon. Ryhmän koko on 6 henkilöä joka on aika paljon pienempi kuin TTY:n kursseilla. Alkeiskurssilla oli todella paljon ihmisiä ja jatkokursseillakin ~15. Toivotaan että jotakin edistystäkin tapahtuu kielitaidon suhteen. :)

Nyt pitäisi lähteä international centerissä käymään sekä sen jälkeen kiertelemään Kitamia. Tarkoitus olisi katsella löytyykö idästä päin mitään mielenkiintoista. Tähän asti tutkimusmatkat ovat sijoittuneet lähinnä kampusalueen länsipuoleen sekä Kitamin pääkadun varrelle.

Niin ja sekin hävettää etten muista/osaa suomen kielen pilkkusääntöjä. Pitäisi etsiä jostakin hyvää materiaalia aiheeseen liittyen. Siihen asti en käytä pilkkuja kuin ilmiselvissä paikoissa. Mutta avautuminen jatkukoon joskus toiste.

Comments:
On se sun kämppäs aika pieni. Joudutko kumartelemaan ovien kohdalla usein?
 
Markulle pääsiäisterveiset Helsingistä Suomen pääkaupungista. Helsingissä on aurinkoinen sää ja lämmintä kahdeksan astetta.
 
Terkkuja Ranikselta ... Ollaan nyt Roi:ssa ja menhän kohta syömhän kaupunkiin.
terv. mm. Äijä ja Äippä
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?