Tuesday, April 04, 2006

 

Koulu

Kavimme eilen aamulla Teemun kanssa international centerissa ja heti aluksi meille lykattiin iso kassillinen erilaisia oppaita ja papereita kateen. Ohjeita ja oppaita oli lahes kaikelle mahdolliselle. Asuntolan saannot, kierratys, putkien jaatymisen estaminen, maanjaristykset jne. Papereiden seassa oli myos lukujarjestykset ja opinto-oppaat joiden avulla pitaa tehda kurssivalinnat. Valinnanvaraa ei ole kauheasti ja itse valitsin kurssit sahkotekniikan 3. ja 4. vuosikurssin listoilta. Opiskelu ei ole taalla samanlaista kuin suomen yliopistoissa vaan vastaa enemman ammattikorkeakouluja joissa on valmiit lukujarjestykset. Valitsin lukujarjestykseeni electronic circuits (opareita), high voltage engineering, electric power systems engineering (sahkoverkkoja), optoelectronics (valokuituja), desing of electrical machinery (tod. nak. sahkokoneita), physics of superconductivity and it`s engineering applications, international relations (huuhaata) ja kaikki mahdolliset japaninkurssit. Tuli otettua ehka turhan kovatasoisia kursseja mutta olen opiskellut TTY:lla aika paljon vastaavia kursseja joten eikohan noista joistakin saa arvosanan. Kavin illemmalla tutorini kanssa tapaamassa kyseisten kurssien luennoitsijoita ja he lupasivat tehda tentit myos englanniksi ja joissakin kursseissa riittaa vahan laajempien raporttien kirjoittaminen. Lisaksi joissakin kursseissa saa jonkinlaista gaijin-bonusta eli ei valttamatta tarvitse tehda arvosanan eteen aivan yhta paljon kuin japanilaiset opiskelutoverit.

Tanaan oli myos ensimmainen luento. Aiheena oli electric power systems engineering (電力システム工学 - denryoku shisutemu kougaku) ja kurssilla tullaan kasittelemaan sahkon siirtoa ja sahkoverkkojen ongelmia. Kaikki kurssin luennot ovat japaniksi mutta luennoitsija kirjoittelee avainsanoja taululle englanniksi, joka helpottaa itsenaista opiskelua todella paljon. Lisaksi minun tutorini kay samaa kurssia joten voin kysella hanelta jos en itse tajua. Huomenna olisi pari tuntia optoelektroniikkaa ja perjantaina suprajohteita ja huuhaata. Loput kurssit alkavat kaiketi ensi viikolla.

Koulurakennuksista voisi mainita jotakin. Taalla tuoksuu Neuvostoliitto. Suurin osa taloista on vanhoja ja ankeita. Eri laitoksia ja taloja yhdistelee labyrinttimaiset kaytavat jonne muutenkin sekaisin oleva vaihtari eksyy helposti. Onneksi katossa roikkuu selkeita opaskyltteja (joiden kohdalla pitaa kumarrella ellei halua kuhmuja paahan) joiden avulla voi suunnistaa katevasti rakennusten valilla.

Koulun ruokala on ehka TTY:n Newtonin kokoinen. Ruokalajeja on tarjolla useita ja annoskoot vaihtelevat pienesta suuriin. Ateriat pitaakin rakentaa yhdistelemalla erilaisia annoksia. Tarjolla nayttaisi olevan yleensa erilaisia japanilaisia ruokia. Hintataso on ehka hiukan Suomea korkeampi silla ateriat maksavat yleensa muutamasta sadasta jenista (parista eurosta) ylospain riippuen lisukkeiden maarasta. Ei kuitenkaan niin kallista etta pitaisi aina pelkkaan riisiin tyytya. Olen syonyt tuolla vasta kolme kertaa joten en ole viela oikein tajunnut systeemia mutta tuskin tulen nalkaan kuolemaan. :)

Kavin tanaan tapaamassa professoriani, joka vaikutti ihan mukavalta miehelta. Kyseli kaikenlaista Suomesta ja ensivaikutelmia Japanista. Han kertoi myos etta koulun alueella on jonkinlainen WLAN johon voisin kytkea tietokoneeni. Tunnukset pitaisi hakea jostakin mutta tutorini varmaan osaa auttaa siina. Nyt pitaa tyytya koulun koneisiin ja japanilaisiin kayttoliittymiin.

Suomessa ei kuulemma ole kauhean hienot kelit mutta eipa taallakaan ole hurraamista. Lunta sataa ja kaikkia vi^H^Hharmittaa. Tai nyt on taas lumisade lakannut mutta loskakeli ei ole kauhean kiva. Lumet olivat jo kertaalleen sulaneet mutta loppuviikosta satoi lisaa. :(

Kuvat pistan nettiin heti kun saan oman koneeni verkkoon. Asuntolalle internetyhteyden saa purkan kanssa virittelemalla ja en ole viela jaksanut kantaa lappariani koululle. Teemukin kirjoittelee jonkinlaista blogia, jota kannattanee ehka vilkaista.

Comments:
Tiesitkö, että tämä blogi on aika suosittu suvun keskuudessa?
 
Kerrothan vähän enemmän luennoista... Onko ne interaktiivisia vai kertooko luennoitsija faktaa ja muut kumartelee?
 
Luennot eivät ole tekniikan alalla yleensä interaktiivisia. Asiat ovat niinkuin kirjassa lukee ja joskus opiskelijat tarvitsevat jonkun (opettaja) selittämään samat asiat eri sanoin. Toki välillä opettajat kyselevät opiskelijoilta jotakin mutta varsinaisia keskusteluja ei pääse syntymään.

Tämä siis kahden luennon perusteella sanottu mutta tuskin luennot täällä kauheasti TTY:n luennoista eroaa.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?