Wednesday, April 19, 2006

 

Muukalaisia, kännyköitä ja kahvitunteja

Olen joko tyhmä tai Japanin osoitteissa ei ole mitään järkeä. Todennäköisesti molemmat vaihtoehdot ovat tosia. Lähdin taas lauantaina etsimään Kitamin go-kerhoa mutta ei siitä mitään tullut. Kiersin kotobuki-chon useamman kertaa läpi mutta en vain löytänyt 寿町5:sta mistään. 1, 2, 3, 4 ja 6 löytyi mutta ei 5:sta. En voi ymmärtää. Lähdin kuitenkin hortoilemaan takaisin keskustaa kohti ja matkalla löysin pari baarin näköistä paikkaa sekä keilahallin. Pitänee käydä joskus katsomassa minkälaisia nuo ovat. Ennen asuntolalle paluuta päätin käväistä hakemassa Tokyusta (東急 - paikallinen stockman) evästä. Hämmästyin suuresti kun bongasin tuolta pari länsimaalaista ihmistä. Kitami on suhteellisen syrjäinen kaupunki ja ulkomaalaiset (aasian ulkopuolelta) voi laskea kahden käden sormilla. Harmi etten kerjennyt mennä häiriköimään sillä tajusin heidän olevan länkkäreitä vasta kun olivat poistumassa kaupasta ja itse tutkin samalla pikanuudelihyllyä ostokset käsissä. Elleivät he olleet mitään random-turisteja niin tod. näk. heihin törmää uudestaan.

Sunnuntaina kävimme tutustumassa Hiron kanssa Kitamin suurimpaan ostoskeskukseen, Toubuun, joka sijaitsee suhteellisen syrjässä. Koska ulkona oli tyypillinen suomalainen juhannuskeli (räntäsadetta) päätimme mennä sinne polkupyörien (saimme Hirolta polkupyörän lainaksi) sijasta bussilla. Ostoskeskus oli rakennettu yhteen kerrokseen, sillä ympärillä ei ollut juurikaan muita rakennuksia ja tilaa oli paljon. Lähes kaikkea tuntui löytyvän ja ainakin ruokaosasto oli mukavan massiivinen. Jos jotakin tiettyä tuotetta ei löydä tuolta niin sitä ei kuulemma löydä koko Kitamista. Kesällä tuolla tulee vierailtua varmasti suhteellisen usein polkupyörien kanssa.

Maanantaina kävimme hakemassa muukalaiskorttimme joita meidän tulee kantaa jatkuvasti mukana. Tämän jälkeen marssimme välittömästi kännykkäkauppoihin tutkimaan eri liittymävaihtoehtoja. Täällä ei varsinaisesti osteta kännykkää vaan liittymä ja puhelin tulee kytkykauppana. Puhelimet ovat teknisesti Suomalaisia vastaavia parempia ja 3G on jo vanha juttu. Pikaisesti Vodafonen, Dokomon ja AU:n liikkeet kierrettyä päädyimme valitsemaan AU:n koska he tarjosivat 50% opiskelija-alennuksia. Itse valitsin puhelimekseni Sanyon A5514AS:n. Ominaisuuksista en ole vielä täysin selvillä mutta tuolla pystyy ottamaan kuvia ja videoita, sähköpostin lähettäminen onnistuu ja ilmeisesti löytyy jotakin internethuuhaatakin. Jos joku haluaa välttämättä soittaa minulle niin saatan ehkä vastata jos näppäilette puhelimeenne +819097597308. Normipuhelimella soittaminen on tod. näk. kalliihkoa mutta SkypeOutia käyttämällä soittaminen on melkein ilmaista.

Tiistaina oli International Coffee Hour. Nimestä huolimatta tarjolla ei ollut lainkaan kahvia vaan kylmä teetä, mehuja ja perinteisiä Japanilaisia ruokia. Paikalle oli kutsuttu KIT:n henkilökuntaa/opiskelijoita, Kitamin asukkaita sekä tietenkin uudet vaihto-opiskelijat. Tilaisuus alkoi lyhkäsillä puheilla jonka jälkeen uusien vaihtarien piti esittäytyä lyhyesti Japaniksi. Tuota on tullut jo pari kertaa harjoiteltua joten menee jo lähes rutiininomaisesti. "Hajimemashite *kumarrus*, yadda yadda yadda, yoroshiku onegaishimasu *kumarrus*." Tämän jälkeen tuhottiin sapuskat ja sen jälkeen oli vapaamuotoista keskustelua sekä mahdollisuus taiteilla origameja. Itse tein perinteisen kurjen sekä pingviinin. Molemmat onnistuivat suhteellisen hyvin siihen nähden että olen vain kerran aikaisemmin kokeillut tehdä origamia ja siitäkin on jo useampi vuosi. Japaniakin tuli käytettyä ihan kiitettävästi. Sanavarasto nyt vaan on yksinkertaisesti aivan liian pieni yhtään monimutkaisempaan keskusteluun mutta eiköhän muutaman kuukauden päästä osaa jo paljon paremmin.

Jos joku haluttaa lähettää minulle postia niin

Markku Jarvela
Hokuen-ryo
111-2 Toryo-cho
Kitami-shi
Hokkaido
JAPAN
090-0061

osoitteen tilalle ja tarvittava määrä postimerkkejä niin pitäisi tulla perille.

〒090−0061
北海道北見市東陵町111−2
ヤルベラマルク

Tuossa olisi sama Japaniksi. Jos joku haluaa tulla Suomesta asti käymään ja löytää ylläolevien osoitteiden avulla perille niin lupaan tarjota hienon sushiaterian ja sen verran juotavaa, että isompikin mies rupeaa horjumaan. :)

Galleriassa on muutama uusi kuva. Pitäisi jaksaa kuvailla koulua, asuntolaa ja lähiseutua mutta ei ole vaan saanut aikaisiksi. Ehkä tässä joskus. Sapporoon olisi tarkoitus lähteä käymään ensi kuun alussa ja siellä pitäisi olla 3 yötä (to, pe ja la).

Comments:
Moi.

Pistä nyt hyvä ihminen jotain muitakin kuvia nettiin kuin vain kuvia traktorikaupoista. Kai sinulla on niissä pippaloissa kamera mukana?
 
Talon numerot jaetaan muistakseni siinä (aika)järjestyksessä missä talot rakennetaan ... eli numero on tekojärjestys joka ei välttämättä ole missään loogisessa jonossa kadun varrella. Oikean talon löytäminen on siten aika haastavaa ...
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?