Monday, April 24, 2006

 

Viikonloppu - finrando paatei & onsen

Perjantaina oli ne Suomijuhlat jotka luvattiin pari viikkoa sitten järjestää. Juhlissa oli kävijöitä hieman yli kymmenen ja Teemun huone oli suhteellisen täyteen ahdettu. Ohjelma koostui aluksi parin japanilaisen tytön valmistamien ruokien tuhoamisesta: lihakeittoa johon oli sekoitettua nuudeleita sekä inarisushia. Tämän jälkeen oli vuorossa Teemun speciaalia: yakisobaa+kanaa+ananasta+currya - hyvää oli. Sitten alkoikin Turkinpippurien, Fazerin sinisen sekä kaljan tuhoaminen. Fazerin sininen meni hyvin kaupaksi, mutta jostakin syystä Aasialaiset eivät tunnu tykkäävän Turkinpippureista. Outoa kansaa ovat, jos eivät moisesta herkusta välitä. Kaljaakaan eivät paria poikkeusta lukuunottamatta juoneet suomalaisittain, eli nopeasti ja paljon, vaikka koitettiin näyttää kovasti mallia. Kiva ilta oli.

Sain lauantaina aamulla kymmenen aikoihin sähköpostia Teemulta että 13:00 pitäisi olla täysissä sielun ja ruumiin voimissa kylpyläreissua varten. Ensimmäinen ajatus oli että uskaltaako sitä edes nousta seisomaan eilisten juhlien jälkeen. Makoilin vielä pari tuntia sängyllä ja lopulta kampesin itseni rapusuihkuun (ravut keitetään elävältä jotta niistä tulisi hyviä - sama pätee vaihtarille). Pikaisesti nautitun ruhtinaallisen aamupalan (banaani ja lasi mehua) jälkeen olinkin lähtövalmis. Hiro ja hänen ystävänsä (Japanilaiset nimet ovat mahdottomia muistaa) saapuivat joskus yhden jälkeen asuntolalle auton kanssa ja lähdimme läheiseen kylpylään. Japanilaisilla tuntuu olevan jonkinlainen pakkomielle automaatteja kohtaan sillä kylpylän sisäänpääsymaksu (¥500) piti maksaa automaattiin josta sitten sai lipun joka annettiin läheiselle tiskille. Myöskin kylpylän kahvila toimi samalla periaatteella.

Japanilainen onsen on hieman samanlainen kuin suomalainen sauna. Noin 45 asteisessa vedessä hilluminen vastaa suunnilleen 80 asteisessa saunassa istumista. Tekisi mieli kirjoittaa teknistä huuhaata mutten taida tai blogin lukijat (tällä hetkellä ~20 eri IP:tä päivässä ja ~100 viikossa) katoavat kuin tuhka tuuleen. Mutta joo... Japanilainen kylpylä eroaa suomalaisesta kylvystä aika paljon. Täällä peseydytään kunnolla ennen veteen menemistä ja kylpyläosastolla liikutaan pienen pyyhkeen kanssa. Miehet ja naiset on jaettu eri osastoihin ja kauniiden, nuorien ja söpöjen naisten sijasta pääsikin kylpemään ryppyisten vanhojen setien kanssa - yatta! Kylpylässä oli useita erilaisia altaita. Ehdoton suosikki oli allas jossa oli kylmää vettä. "Saunakin" tuolla oli mutta se erosi aika paljon aidosta saunasta. Saunan lämpötila oli 42°C ja ilma todella kostea. Katossa oli pienet suuttimesta josta tilaan johdettiin vesihöyryä tai jotakin vastaavaa. Kaipa asiasta mitään tietämättömät voivat tuota saunaksi väittää mutta ei tuolla ole mitään jakoa aitoa saunaa vastaan.

Paluumatkalla kävimme ostamassa The Real Drug Storesta hieman lisäravinteita. Jos aikoo tehdä jotakin muutakin kuin makoilla sängyssä ja neuloa villasukkia niin proteiinia on saatava jostakin. Japanilainen ruoka on ihan hyvää ja sillä saa nälän tapettua tehokkaasi, mutta suomalainen mies tarvitsee lihaa, paljon lihaa. Ennen kuin joku ituhippi esittää vastalauseensa ja ryhtyy selittämään rehujen ylivertaisuudesta niin painotetaan sanaa mies - kasvikset on neitejä ja metroseksuaaleja varten. Piste. Suomessa tuli syötyä todella paljon kanaa ja muita lihatuotteita mutta Japanissa tämä on vähän vaikeampaa. Täällä lihaa on ruoissa lähinnä vain koristeena joten päivittäinen proteiiniannos (~2g/kg) jää vähän vajaaksi. Toki kaupasta voisi ostaa halpaa kanaa mutta ei viitsisi pelkällä induktioliedellä valmistaa ja muutenkin siitä olisi turhan paljon vaivaa. Lisäksi paino meinaa uhkaavasti tippua alle 90 kilon. Hintaa tuollaiselle 1.2kg lisäravinnepussille tuli hieman alle ¥4000 (€30), mutta parempi tuokin kuin kuihtua kokonaan pois.

Lauantaina illalla oli ohjelmassa Kitamin yöelämään tutustuminen. Menimme ensin Hiron ja Teemun kanssa erääseen Venus nimiseen juottolaan. Tuolla tuli vastaan lukuisia tuttuja naamoja mutta nimiä ei vain muista... Pääsimme myös nauttimaan(?) Japanilaisesta komediasta mutta ei se oikeen gaijinille auennut - liekö ongelmana ollut etyylialkoholin puute vai kielimuuri. Jonkin verran joutui Japaniksi puhumaan mutta yhtään monimutkaisempien lauseiden rakentaminen on tuskaista. Ehkä kuukauden päästä sujuu jo paremmin. Kyseinen juottola meni jo hieman 12 jälkeen kiinni joten jouduttiin vaihtamaan paikkaa. Pyörimme hetken aikaa etsien sopivia anniskeluliikkeitä ja päädyimme lopulta erääseen japanilaiseen paikkaan. Tilasimme sakepullon ja tyhjensimme sitä samalla kun maistelimme perinteisiä Japanilaisia ruokalajeja. Ilta oli suhteellisen halpa: ~¥6500 neljältä hengeltä. Takaisin asuntolalle selvisimme hieman ennen neljää.

Sunnuntaina tuli nukuttua univelat pois ja iltapäivällä tuli käytyä taas koulun punttisalilla. Jos nyt jaksaisi käydä pari kertaa viikossa niin olisi ihan kiva. Sapporoon pitäisi lähteä reilun viikon päästä ja kesäloman matkailuakin on suunniteltu alustavasti. Tarkoitus olisi ilmeisesti mennä Sapporon kautta rannikolle ja sieltä veneellä tod. näk. Sendaihin. Tuolta olisi tarkoitus jatkaa junalla eteenpäin (Tokio, Osaka, Kioto) ja Okinawallakin olisi mukava käydä. Mahdollisimman halvalla olisi tarkoitus selvitä joten shinkansen ja lentäminen taitaa jäädä väliin.

Comments:
Morjes, jos ja kun pääsette Sendaihin, ottakaa yhteyttä. Voidaan esitellä täällä vähän mestoja ja ehkä tulla samaa matkaa etelämmäs reissaamaan. Bussit täältä Tokioon olis aika edukkaita, mutta taitavat jo kaikki paikat aika lailla varattuja.
 
En tiedä mille päiville te käytännössä olette kesälomamatkaa suunnitelleet, mutta kannattaa pitää mielessä Seishun 18 kippu (青春18きっぷ), jolla saa matkustaa halvalla hitaissa junissa. Lippua myydään ja sitä saa käyttää vain tiettyinä päivinä (loma-aikoina) vuodessa.

Lisätietoja vaikka täällä ja täällä (ja tietysti Googlessa lisää).
 
Ootko vienyt kameran kaniin kun et ole laittanut uudempia kuvia näytille ?
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?