Thursday, April 06, 2006

 

Virheistä oppii...

Tyhmä saa olla mutta 納豆 pitää osata lukea...

Olin tiistaina koulun kirjastossa katselemassa sopivia englanninkielisiä kirjoja tulevia kursseja varten ja päätin vielä tarkistaa sähköpostit. Kukaan ei ollut kaipaillut mutta törmäsin erääseen Korealaiseen vaihtariin, Jeoniin, joka kutsui minut ja Teemun illalla tutustumaan paikallisiin etyylialkoholia sisältäviin tuotteisiin. Päätinkin lähteä セブン-イレブン (seven eleven, paikallinen siwa aivan asuntolan vieressä, auki 24/7) kautta asuntolalle.

Kaupasta tarttui mukaan litra tuoremehua, Sapporo-nimistä ohrapirtelökorviketta sekä bentou-box (kylmänä syötävä valmisateria, ~2 euroa). En katsellut sen tarkemmin minkälaisen valmisaterian otin. Maistoin kerran aikaisemmin suomessa sushia ja näin pieniä sushirullia joissa oli jotakin kalamössön näköistä sisällä. Tai ainakin luulin sen olevan jonkinlaista kalaa.

Kun selvisin asuntolalle asti oli nälkä jo aika valtava ja päätin heti syödä sushirullat (edict: 握りずし [にぎりずし - nigirizushi] hand rolled sushi, sushi ball) pois. Ihmettelin aluksi, että jopas on oudon limaista (ja hajuista) kalaa. Nappasin sanakirjan käteen ja tarkistin mitä paketin päällä olevat kanjit tarkoittavat. Suora copy&paste edictistä: 納豆 [なっとう - nattou] natto (fermented soybeans). Natto on Japanissa sama kuin mämmi Suomessa (paitsi mämmi on hyvää) ja hapansilakka Ruotsissa.

Täytyy kyllä myöntää, että ei nattosushi lopulta niin kauhealta maistunut kuin se haisi. Natto oli oikeastaan aika mautonta kun sen söi kylmän riisin ja merilevän kanssa. Mutta en silti meinaa aivan heti koittaa uudestaan...

Illemmalla oli sitten paikallisten oluiden maistelua Korealaisten kanssa. Hämmästystä aiheutti paikalliset juomatavat: omaan lasiin ei kaadeta juomaa vaan vierustoveri on täyttämässä lasia jos mehu meinaa loppua. Korealaisten mukaan on todella hankala löytää tyttöystävää jos kaataa omaan tuoppiin juotavaa. Tuo selittäisikin aika paljon... Illan aikana keskusteltiin paljon Korean ja Suomen kulttuurieroista ja vastaavista asioista. Illan päätteeksi Jeon ja Chuck auttoivat meitä hankkimaan jääkaapit huoneisiimme. Pois muuttaneet asukkaat ovat kantaneet tavaraa ulko-ovien viereen ja sieltä saa ilmeisesti hakea tarvitsemansa tavarat ilmaiseksi.

Sain vihdoinkin kuvat nettiin ja ne löytyvät täältä. Tuolla on vasta kuvia Tokiosta mutta kohta tulee kuvia myös asuntolasta ja koululta. Täällä on meneillään jotakin outoa kun lunta sataa taas ja paljon... :(

Comments:
Laitahan kuvia itsestäsikin!
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?