Friday, May 26, 2006

 

Grillailua & jatkoilua

Tiistaina oli international centerin järjestämä yakiniku (yaku = paistaa, grillata, niku = liha). Sää oli viileähkö ja vettäkin satoi silloin tällöin, mutta siitä huolimatta paikalle tuli paljon vaihtareita sekä KIT:n henkilökuntaa ja opiskelijoita. International center oli hommannut paikalle paljon lihaa (lammasta ja possua), rehuja sekä riittävän määrän ruokajuomia (kylmää teetä, joitakin limuja sekä olutta). Suhteellisen nopeasti grillit saatiinkin kuumiksi ja päästiin itse asiaan.

Parin tunnin grillailun jälkeen alkoi olemaan aika kylläinen olo vaikka vielä olisi pystynyt syömään jonkin verran. Muut tosin rupesivat jo siivoilemaan ja grillikin oli jo suhteellisen heikossa hapessa joten piti lopettaa. Suhteellisen nopeasti paikat saatiinkiin kuntoon kun muut siivosivat tehokkaasti ja minä koitin näyttää siltä että tekisin jotakin. Sitten pitikin suunnitella jatkoja. Minä, Teemu, Masashi ja hänen kaverinsa Kazu sekä sunnuntaina tapaamamme 4 vuotta Kitamissa asunut venäläinen Alexander lähdettiin kohti asuntolaa.

Lopulta päädyimme minun huoneeseeni hankkimaan päivittäistä vitamiiniannosta. Niksipirkka: päivässä ei tarvitse juoda kauhean montaa kymmentä olutpulloa niin B-vitamiinitarve on tyydytetty. Jossakin vaiheessa Seva (Alexin kaveri kenet tapasimme myöskin sunnuntain grillailuissa) liittyi seuraamme ja keskustelut kääntyivät kielitieteisiin. Masashi osaa jo kiroilla Suomeksi suhteellisen hyvin ja oppii yllättävän nopeasti muitakin erittäin hyödyllisiä suomenkielisiä sanoja - esim. sissipaska, kikkelihevi, proteiini, jne...

Kolmen aikaan yöllä saimme kuningasidean lähteä Kitamin keskustaan pyörimään. Japani ei ole jeesusvaltio joten täällä saa ostettua alkoholia kioskeista 24/7 ja baarien aukioloja ei ole rajoitettu juuri ollenkaan. Terveisiä sinne Suomeen. Minä, Teemu ja Alexander (muut eivät enää kyenneet) lähdettiin sitten kiertämään Kitamin baareja ja eksyttiin loppuillasta erääseen karaoke-paikkaan. Ei laulamisesta kyllä mitään tullut mutta tuskin kukaan sitä huomasi. Seuraavaksi kätevä niksi jolla voi säästää muutaman jenin. Jos ei halua maksaa taksia tai ei viitsi kävellä niin kannattaa viivyttää kotiin paluuta niin pitkään kunnes julkinen liikenne rupeaa taas toimimaan. Kitamin tapauksessa ~seitsemään asti.

Hieman kyllä epäilin että pääsisinkö 10:30 luennolle asti ja riittääkö parin tunnin "yöunet" selvittämään pään. Jostakin kumman syystä löysin kuin löysinkin itseni muutaman tunnin päästä istumassa liian pienessä pulpetissa optoelektroniikan luennolla ja sain lisäksi ratkaistua tunnin lopussa pidetyn pistokokeenkin. Teemua ei tosin luennolla näkynyt vaikka oli aamulla kovin väittänyt että ei skippaa yhtään luentoa...

Tähän mennessä olen jättänyt väliin vain kaksi luentoa joille on ollut tarkoitus mennä. Ensimmäinen kerta johtui Sapporon reissusta johtuneen väsymyksen takia ja toinen kerta ala-astevierailun takia. Lisäksi en ole käynyt High Voltage Engineeringin luennoilla kolmeen viikkoon ja tod. näk. lopetan tuon kurssin kesken. Japaninkielisistä kalvosulkeista ei saa juuri mitään irti ja muutenkin aihe on aika kuivaa... International Relationsin luennoilla olen käynyt vain kerran ja tuolloin luennoitsija sanoi että kurssisuorituksen saa jos kirjoittaa raportin ja luennoille voi tulla käymään jos haluaa (lukuohje: ei ole pakko). Raportin teen Suomen ja Venäjän välisistä suhteista ja tuosta on jo ~20% kirjoitettu.

Niin siitä R2D2 projektista voisi mainita pari sanaa. Siis juomalla 36 olutta ei välttämättä saakkaan hienoa robottia. Tuo onkin sellainen arvonta jossa voi ehkä voittaa robotin. Olisikohan noita ollut muutama tuhat jaossa, mutta kun Japanissa on 125 miljoonaa ihmistä niin ei välttämättä kauhean isot mahdollisuudet voittaa. Mutta saas nähdä. Muutaman viikon tai kuukauden päästä saa varmaan tietää tuleeko tuolta mitään.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?