Sunday, May 21, 2006

 

Isojen poikien leikit

Viime viikolla sain tietää, että Kitamiin olisi tulossa eräs Suomalainen henkilö käymään ja eräs koulumme professoreista, Arita-sensei, halusi hänelle ilmeisesti myös Suomalaista juttuseuraa joten minut ja Teemu kutsuttiin illanviettoon. Ohjelmasta ei ollut juuri muuta infoa kuin että alkoholia saattaa virrata illan aikana.

Perjantaina menimmekin ohjeiden mukaisesti 18:00 international centerin eteen odottelemaan että Arita-sensei saapuisi noutamaan meidät. Hieman kuuden jälkeen lähdimmekin hänen autollaan kohti Kitamin keskustaa. Auto parkkiin ja lyhyt kävely vähän hienomman näköiseen ravintolaan. Ravintolassa oli vain yksi huone ja se oli katettu vain meidän seurueelle joten ei mikään turha paikka. Kun muita seurueen jäseniä rupesi valumaan paikalle niin selvisi että he ovat jonkinlaisia proffia tai yritysjohtajia tai jotakin sellaista. Mitään esittäytymisiä ei tehty sillä muut olivat ilmeisesti keskenään vanhoja tuttuja. Lopulta Kari-san saapui myös paikalle. Hän on ilmeisesti jonkun Honkamaja Oy:n PR-henkilö tai jokin vastaava ja käy Japanissa suhteelliseen säännöllisesti.

Kun kaikki olivat saapuneet paikoille ja istutettu omille paikoilleen (minut ja Teemu pistettiin keskelle pöytää kunniapaikoille Kari-sania vastapäätä.) alkoi tabenomihoudai (syö ja juo niin paljon kuin jaksat). Ruokana oli sukiyakia (鋤焼) ja shabushabua (しゃぶしゃぶ). Nuo ovat käytännössä sama ruoka mutta valmistustapa on eri. Naudanlihaa ja rehuja joko paistettuna tai keitettynä ja valmistustavasta riippuen dippikastike on myös eri.

Syöminen ja keskustelu lähti käyntiin suhteellisen nopeasti ja ilmapiiri oli kaikkea muuta kuin virallinen (liekö oluella jotakin tekemistä asian kanssa...). Eräs seurueen Japanilaisista puhui hyvää Englantia, koska oli viettänyt pari vuotta Kanadassa ja sen takia hän saikin toimia tulkkina Japanilaisten ja Suomalaisten välillä. Jossakin välissä Arita-sensei yrittikin toppuutella keskustelua koska minä ja Teemu ollaan samassa koulussa opiskelijoita ja ei meidän ihan kaikkea tarvitse kuulla professoreista... Kalja tuntuikin tehoavan pieniin Japanilaisiin todella tehokkaasti. Varsinkin kun ei saanut ensimmäistäkään tuoppia juotua loppuun asti ja hädin tuskin puoleen väliinkään, ennen kuin joku oli jo täyttämässä.

Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että jossakin välissä Arita sensei päätti ilmeisesti kutsua minut ja Teemun johonkin tapahtumaan Sunnuntaina ja tämän hän alusti siten että Hayato-san (se Englantia osaava) kääntää sen Kari-sanille Englanniksi ja hän sitten kääntää sen Suomeksi... Muuten ihan kiva mutta minä ja Teemu puhuttiin tod. näk. parasta Englantia tuosta seurueesta ja lisäksi ymmärsin asian suoraan jo Aritan puheesta... Saa nähdä muistaako hän mitä meni lupaamaan vai tuleeko oharit. :)

Jossakin vaiheessa lähdimme ravintolasta kohti seuraavaa kohdetta, joka oli jonkinlainen men's bar. Juomavaihtoehdot rajoittuvatkin erilaisiin viskeihin ja ravintolan henkilökunta (nättejä nuoria tyttöjä) tuli samaan pöytään istumaan ja piti huolen että viskilasit eivät pääse tyhjenemään. Juttujen taso senkuin parani. Lisäksi sai hyviä neuvoja: mm. Koreassa kannattaa mennä parturiin kuuden jälkeen ja sellaista... Ei tule kuulemma edes huonoa omatuntoa, kun meni hiustenleikkuuta hakemaan ja kielimuurin takia saikin paljon enemmän... :)

Pari tuntia tuollakin istuttiin ja sitten jatkettiin vielä seuraavaan paikkaan. Hieman samanlainen baari kuin edellinenkin: ravintolan tädit pitivät huolen ettei lasi tyhjene ja juttujen taso parani entisestään. Tuolla tapahtui myös eräs only-in-japan kokemus. Joku paikallinen halusi välttämättä hieroa minua ja Teemua. WTF?!1. En oikein tajunnut mistä oli kyse (ja ei ilmeisesti kukaan muukaan), mutta jos sama olisi tapahtunut Suomessa niin se paikallinen sankari voi vain syyttää itseään jos nenä on kipeä.

Tuolla tuli istuttua pari tuntia ja sitten oli aika palata takaisin asuntolalle. Meidät ohjattiin taksiin ja eräs koulun proffista tuli jonkin matkaa saman taksin kyydissä. Kun pääsimme perille ja rupesimme kaivamaan lompakkoja esille niin taksikuski hääsi meidät pihalle ja sanoi että maksu on jo hoidettu. Eli koko ilta lyhyesti: söimme ja joimme isojen setien kanssa ja tämä ei tullut maksamaan meille mitään. Lisäksi saimme kutsun joihinkin grillibileisiin, sushiravintolaan ja vielä jonnekkin muualle.

Only in Japan.

Comments:
Aika rankkaa. Onko sulla jo nettiyhteys kämpillä?
 
Aikas mukavan kuulosta ;) Pääasia on ettei aika tule pitkäksi.

T.Turhanpätkä

ps. Oli hyviä kuvia.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?