Tuesday, May 02, 2006

 

Kuinka paljon nabea on tarpeeksi?

Viikonloppu oli ja meni. Lauantaina oli International Centerin järjestämä retki Kitamin paloasemalle. Tuolla oli vaikka mitä mutten jaksa selittää. Katsokaa kuvat. Illemmalla Teemun, Kenjin ja Masashin kanssa syömään hieman hienompaan ravinteliin. Toisin kuin (yleensä) Suomessa sai tuolla santsata riisiä, misokeittoa ja rehuja niin monta kertaa kuin halusi. Hyvää oli ja nälkä lähti. Tämän jälkeen 100 jenin kauppaan seikkailemaan ja tein pari hienoa löytöä. Suhteellisen iso japanin kartta sekä englannin kielen oppikirjoja. Eli siis kirja jossa on ensin japaniksi lauseita ja sitten on lähes samat lauseet englanniksi. Kirjassa oli esimerkkikeskusteluja useisiin eri aiheisiin. Suurempana teemana oli lähinnä se miten miehen ja naisen suhde etenee. Ensin oli esimerkkikeskusteluja mitä treffeillä voi käydä. Sitten oltiin jo vähän parempia ystäviä ja lopussa tuli tappelu ja tiet erkanee. Lauseet eivät ole aivan suoria käännöksiä mutta tuosta voi saada vähän apua japanin opiskeluun.

Sunnuntaina oli tarkoitus syödä nabea (jonkinlaista keittoa, mutta perunat puuttuu) Masashin ja hänen ystäviensä kanssa. Ensin kävimme kuitenkin kuuntelemassa jonkin pienehkön akustisen konsertin pienessä klubissa. Konsertti meni hieman ohi kun ei ymmärtänyt juuri mitään mutta muuten se oli ihan jees. Tämän jälkeen くまさんin kämpille nabea syömään. Ruokaa oli todella paljon ja piti pari kertaa löysätä vyötä että jaksaisi syödä lisää. Kolmisen tuntia tuli ahdettua safkaa napaan mutta silti ei saatu kaikkea syötyä. Harvinaisen neitimäistä touhua.

Maanantaina tuli jumitettua niin pahasti etten itsekkään uskonut sen olevan mahdollista. Alunperin oli suunnitelmissa lähteä kaupungille pyörimään mutta vesisade ja ukkosmyrsky pilasi suunnitelmat. Tämän takia jumitin kämpässäni koko päivän ja katselin TV-sarjoja mitä oli jäänyt läppärin kiintolevylle... Turha päivä oli...

Nyt pitäisi keksiä mitä nähtävää Sapporossa on. Lähtö olisi torstaina aamulla ja ei mitään hajua mitä Sapporossa on. No yöelämä siellä on tod. näk. hieman vilkkaampaa kuin Kitamissa mutta tuon lisäksi en tiedä paikasta juuri mitään. Kaipa tuoltakin jotakin löytyy. :)

Comments:
Mitä ihmeen kuvia?
 
Siellähän oli tuttujakin kuvassa. Kerrohan kiinalaisille terveisiä :)
 
Kuule...
Kerronko minä...
Kaverini oli antropologina mikontalossa ja kysyin häneltä... oletko sinä silittänyt palomiehen kypärää... siinä on viidakon tuoksu. KUULE... Älä pyöritä sitä päätä
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?