Monday, May 08, 2006

 

Sapporo 1. päivä - samoilua.

Torstaina aamulla oli lähtö Sapporoon. 4.5 tunnin bussimatka Japanilaisessa bussissa kuulostaa hieman epäilyttävältä. Japanilaiset ovat pieniä ihmisä, asunnot ovat pieniä ja sopivia kenkiä ei löydy mistään. Millaista sitten on matkustaa Japanilaisessa bussissa verrattuna Suomalaiseen bussiin? Erittäin mukavaa! Jaloille on tilaa paljon enemmän kuin Suomalaisissa vastikkeissa, matkan aikana näytettiin elokuvia ja nappikuulokkeilla pystyi kuuntelemaan musiikkia. Tämän jälkeen en taida pystyä Suomalaisia busseja käyttämään... Bussimatkan aikana havaitsi hyvin että Japani on täynnä vuoria. Tie puikkelehti vuorien välissä ja välillä jouduttiin kiipeämään hyvinkin korkealle jotta päästäisiin eteenpäin.

Aurinkoiseen Sapporoon saavuttiin noin kolmen aikoihin. Ensivaikutelma kaupungista oli hyvä. Kitamiin {ja Tampereeseen (sekä Helsinkiin)} verrattuna Sapporo oli ihan oikea kaupunki. Hieman vajaalla 1.9 miljoonalla asukkaalla Sapporo sijoittuu Japanin suurimpien kaupunkien listalla viidenneksi. Sapporon keskipisteenä toimii oodoori kooen (大通公園 - pääkadun puisto). Varsinainen keskusta on tuon puiston molemmilla puolilla. Kaupunki on suunniteltu viivoittimen kanssa joten kadut ovat suoria ja korttelit ovat nelikulmioita. Tämän takia kompassi on todella hyödyllinen suunnistaessa sillä ilmansuunnista menee todella helposti sekaisin. Tokiossa suuntavaisto toimi jollakin tavalla kun kadut eivät olleet suoria ja pystyi suunnistamaan isojen pääkatujen avulla. Sapporossa tuo ei onnistu ja monta kertaa oli täysin hukassa.

Ensimmäisenä päivänä tuli liikuttua aluksi Masashin (tuli ilmeisesti vierailemaan sukulaisten luona) johdolla. Hyvin pian matkatavarat rupesivat kuitenkin painamaan liikaa ja tutustuttiin paikalliseen metroverkostoon tavoitteena päästä hostellille. Kun liiat tavarat saatiin parempaan jemmaan otettiin Teemun kanssa tavoitteeksi löytää sopiva ruokapaikka ja lähdimme kävellen kohti keskustaa. Kävelimme useamman kilometrin ennen kuin saavuimme erään paikallisen ostoskeskuksen (Factory) kohdalle. Ulospäin tuo näytti aika pieneltä mutta sisätilat hakkaa kaikki Forumit, Sokokset ja Stockmannit. Tuolla nautitun aterian jälkeen jatkoimme kävellen kohti TV-tornia ja odori koenia. Ilta menikin kävellessä ilman määränpäätä ympäri keskustan alueita ja satunnaisesti kauppoihin tutustuen. Ihmisiä ei ollut liikkeellä aivan yhtä paljon kuin perjantaina ja lauantaina mutta kuitenkin ero Kitamiin oli todella suuri. Erään kadun varrelta löytyi myös aito irkkubaari - Brians Brew. Tuolla sai pitkästä aikaa oikeata olutta eikä mitään marjamehuja. Länsimaalaisia tuntui olevan tuolla aika paljon ja yksi suhteellisen hyvää Englantiakin puhuva Japanilaistätikin löytyi. Tosin hän teki erittäin pahan etikettivirheen: kysyi jossakin välissä mistä päin olen kotoisin ja sitten muutaman minuutin päästä kysyi onko Ruotsissa hyvää olutta!!1 Että sellaista... ~24 aikoihin lähdimme kävellen kohti hostellia joka osottautui mosavirheeksi - olisimme saattaneet ehtiä viimeiseen metroon ja näin välttyneet usean kilometrin kävelyltä.

Loput tarinat Sapporon reissusta tulee parin päivän sisällä. Nyt väsyttää aivan liikaa että jaksaisin kirjoitella tämän enempää. Lisää kuvia tulee ehkä loppuviikosta jahka saan sensuroitua kaikkein kauheimmat pois joukoista.

Comments:
Kai muistit huomauttaa tädille, että parhaat oluet tehdään nykyään muuten Suomessa? Niin ja Tanskassa on tietenkin se Carlsberg.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?