Tuesday, May 09, 2006

 

Sapporo 2. päivä - moee~~

Perjantaina ei ollut aivan yhtä hieno keli kuin torstaina joten T-paidan kanssa ei ihan tarjennut. Päivän ohjelmassa oli aluksi turisteilua ja ilta oli tarkoitus viettää viihteellä. Aamulla päästiin suhteellisen aikaisin liikkeelle ja olimme Sapporon keskustassa jo ~11 aikoihin. Ensimmäinen tavoite oli löytää aamupalaa joka onnistui suhteellisen helposti. カツ丼 (katsudon) on aina varma vaihtoehto. Tämän jälkeen suuntasimme JR towerille jonne pääsi näköalatasanteelle katselemaan. Harmi että päivä oli hieman pilvinen joten vuoret eivät näkyneet kauhean hyvin. Torni on Hokkaidon korkein rakennus ja suunnilleen yhtä korkea Näsineulan kanssa.

Tämän jälkeen oli satunnaista palloilua Sapporon kaupoissa kunnes kolmen aikoihin tapasimme Masashin ja hänen kaverinsa TV-tornilla. Tutustuminen Sapporoon jatkui heidän johdollaan. Ohjelmassa oli kaupoissa kiertelyä ja vähän kaikkea. Only-in-Japan -tavaraa tuli bongattua aika paljon. "萌え~~ Mikä mun nimi on? - お兄さま" (älkää edes yrittäkö ymmärtää äskeistä.) Lisäksi tuli käytyä tabenomihoudaissa jossa saa syödä ja juoda niin paljon kuin kerkeää parin tunnin aikana. Ongelmana tuntui tosin olevan se että tarjoilijat eivät ehtineet kantaa tarpeeksi nopeasti ruokaa ja juomaa pöytään. Kaipaisi kyllä Suomeenkin tuollaisia paikkoja jossa saa 20 eurolla syödä ja juoda niin paljon kuin ehtii. Kävimme vielä pikaisesti nauttimassa oluet ennen kuin Masashin ja hänen kaverinsa piti lähteä pois.

Sitten alkoikin discojen etsiminen. Vähän aikaa sai pyöriä ympäri ennen kuin kysyttiin parilta vastaantulijalta mihin suuntaan kannattaisi lähteä. Sattuikin niin että hekin olivat suunnistamassa discoon ja lähdimme heidän matkaansa. Paikka johon lopulta päädyimme ei ollut kauhean iso ja ihmisiä ei tuntunut olevan kauheasti, mutta kyllä tuollakin muutaman tunnin jaksoi hillua. Pienoinen pettymys sillä Sapporon kokoisesta kaupungista on pakko löytyä isompia ja hienompia paikkoja.

Tämän jälkeen hieman ruokaa ja paluu hostellille. 7/11 on kyllä törkeän hieno kauppaketju. 肉まん:eja (nikuman - eräänlainen lihapiirakka) saa 24/7 ja hintalaatusuhde hakkaa kaikki Suomen grillit. Aika pieniähän nuo ovat mutta ¥105 (€0.7) hinta ei kauheasti häiritse. Onhan suomessakin jotakin 24/7 huoltoasemia mutta nuokin tuppaavat olemaan yleensä jossakin epäkäytännöllisissä paikoissa.

Hostellille paluuseen oli pari tapaa: kävellen tai sitten taksilla. Jostakin kumman syystä ei tehnyt mieli säästää muutamaa euroa ja kävellä joten päädyimme taksiin. Nukkumaan pääsi neljän maissa ja unen saamisessa ei ollut ongelmia...

To be continued...

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?