Tuesday, May 09, 2006

 

Sapporo 3. päivä - Go go igo!

Perjantain jäljiltä jalat olivat jokseenkin heikossa kunnossa. Ihme että rakkoja ei tuntunut olevan yhtään mutta sääret olivat hiukkasen heikossa hapessa. Päivä alkoi tutustumisella 北海度大学 (hokkaido university) kampusalueeseen. Paikka vaikutti suhteellisen isolta ja kampusalueen läpi käveli useamman minuutin. Tämän jälkeen hiljakseen kohti odorikoenia jossa tuli jumitettua reilu tunti. Puistossa tuntui olevan kaikenlaista hiihtäjää: huilunsoittaja (huono sellainen), nukkuvia ihmisiä, kitaran soittajia, tanssiryhmä harjoittelemassa ja kaikkea tältä väliltä. Uskaltautuipa eräs paikallinen jopa juttelemaan suhteellisen hyvällä englannilla. Oli kuulemma itsekseen opiskellut ja valitteli että Japanissa ei ole kauheasti mahdollisuuksia käyttää sitä. Jostakin kumman syystä tämä vanhempi mieshenkilö tuntui tietävän Suomesta aika paljon: saunat, Sibeliukset (mainitsi nimeltä jopa kappaleita) ja kahinat Venäjän kanssa olivat hyvin tiedossa.

Noin tunnin lepäilyn jälkeen suuntasimme TV-tornin näköalatasanteelle josta sai napattua hienoja kuvia kaupungista ja puistosta. Tämän jälkeen päätin lähteä etsimään eilen bongaamaani go-kerhoa. Paikka löytyi suhteellisen helposti mutta sisäänkäynti ei ollut aivan triviaali. Sisäänkäynti oli hieman epäilyttävä ja talon sisällä piti suunnistaa seitsemänteen kerrokseen josta löytyi pienehkö tupakansavuinen huone täynnä go-lautoja. Ilmeisesti pari valkoista jonkin verran Japania osaavaa länsimaalaista ei ole kauhean yleinen näky Japanilaisissa go-kerhoissa sillä keräsimme heti runsaasti huomiota.

Jos ei ole kiinnostunut goosta niin tämän kappaleen voi skipata. Pääsinkin heti pelaamaan ilmeisesti paikan mestaria vastaan joka väitti luokituksekseen 7 dan. Koska olen 3 kyu niin hän ehdotti että ottaisin 9 tasoituskiveä. Vaikken ollut pelannut yli neljään kuukauteen niin tiesin että pelistä tulee helppo. Japanin luokitukset ovat Euroopan (ja varsinkin Suomen) vastaaviin suhteellisen löysiä ja peli päättyi suhteellisen pian luovutusvoittoon. Syntyi ko-tappelu erään nurkan elämästä ja tein uhkan joka ei lopulta ollutkaan uhka vaan tapoinkin vielä isomman ryhmän. Tämän jälkeen pääsin pelaamaan erästä vanhempaa naishenkilöä vastaan, jonka luokitus oli ilmeisesti jossakin 5 kyun paikkeilla. Annoin hänelle kolme tasoituskivelä ja suhteellisen nopeasti menin pisteissä ohi sillä hän ei uskaltanut lähteä tappeluihin mukaan. Peli päättyi luovutukseen kun hän oli vähintään 30 pistettä tappiolla. Kolmas peli oli erästä 3 dania vastaan, joka halusi antaa 4 tasoituskiveä. Olin aluksi todella vahvoilla ja peli oli melkein selvä kunnes tein todella pahan mosavirheen: annoin hänen elää käytännössä kuolleella (todella isolla) ryhmällä ja jouduin puolustusasemiin. Lopulta peli päättyi kuitenkin minun hyväkseni neljällä pisteellä. Illan päätteeksi tämä 7 dan sanoi, että jos jatkossa eksyn 札幌囲碁サロン:ille niin joudun pelaamaan vähintään 1 danin ja ehkä 2 danin luokituksella. Suomessa olen ehkä keskiverto 3 kyu. Pitänee joskus etsiä Kitamin go-kerhot ja käydä kokeilemassa miten paikalliset osaa pelata.

Tämän jälkeen ruokaa ja juottoloiden etsiskelyä. Parit ihan OK pikkupaikat löytyikin joissa tuli muutamat oluet juotua. Jalat ja pää oli kuitenkin sen verran heikossa hapessa että ei tosiaankaan olisi jaksanut samanlaista rääkkiä kuin perjantaina. Varsinkin kun hostellista pitäisi poistua sunnuntaina 10:00 mennessä. Tämän takia suunnistettiin viimeisillä metroilla kohti hostellia ja pikasuihku ja unta palloon.

Jatkuu huomenna. Same bat-channel, same bat-time.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?