Wednesday, May 10, 2006

 

Sapporo 4. päivä - Olutta!

Sunnuntaille ei ollut muita suunnitelmia kuin Sapporon oluttehtaisiin ja ramenkujaan tutustuminen. Aamupalaksi päätimme kokeilla kaikissa kaupoissa myytäviä bentooboxeja. Tällä kertaa mitäs muutakaan kuin sushia. Ei välttämättä mikään kaikkein tyypillisin aamupala, mutta sai sillä vähän nälkää lykättyä.

Oluttehtaat ja museot olivat parinkymmenen minuutin kävelymatkan päästä Odorikoenilta ja sinne löysi helposti ilman iterointeja. Pitäisi ilmeisesti ihan oikeasti alkaa larppaamaan Saksalaisia turisteja sillä jostakin kumman syystä lähes kaikki tarjoilijat ja henkilökunta yritti puhua Englantia vaikka heille vastaili jotakin Japaniksi... "すみません。私はドイツ人だからぜんぜん英語が分かりません。Donnerwetter!" Tuolta löytyi myös erittäin harvinainen ilmestys - terassi! Pakkohan tuolla oli yhdet oluset siemaista. Torstaina tapaamamme pari Japanitarta väittivät että エビス (ebisu) olisi yksi Japanin parhaista tummista oluista ja pakkohan sitä oli kokeilla. Väri oli ihan OK ja maustakin löytyi jotakin hyvää mainittavaa. Sillä jos tuosta litkusta tykkää niin sitä on todella helppo tehdä itse. Unohtaa vain Coka Cola pullon ilman korkkia aurinkoon pariksi tunniksi ja siinä on ebisu. Japanilaiset eivät osaa tehdä hyviä oluita. Sapporo Classic on tosin ihan OK mutta ei mikään erikoinen.

Museot läpi juostua otettiin suunnaksi Sapporo Factory jossa hieman ostoksia ja sitten Ramenkujalle syömään. Tuo on sellainen kapea kuja jossa on useita ramenkauppoja. Hinnat ja ateriavaihtoehdot tuntuivat olevan lähes identtisiä joten sillä tuskin on paljon väliä missä noissa syö. Oma annokseni oli ihan OK - ei mikään järkyttävän hyvä mutta kuitenkin keskivertoa parempi.

Kello rupesi kuitenkin uhkaavasti lähestymään puoli kuutta ja pikkuhiljaa piti valua kohti linja-autoasemaa. Etsimme vielä hetken jotakin hienoa Only-in-Japan -tavaraa mutta mitään ei tarttunut mukaan. Sitten haettiin laukut metroaseman säilytyslokeroista ja oikeata linja-autoa etsimään. Chuo Bus Terminalista löytyi ensimmäinen kalja-automaatti Japanissa. Ilmeisesti noita ei sittenkään ole niin paljoa mitä alunperin luulin. 4.5 tunnin jälkeen olimmekin takaisin Kitamissa ja kyllähän tämä tuntuu aika pöndeltä...

Comments:
Haa! Amatöörit - täällä Sendaissa on bongattu jo aika monta alkoholinmyyntiautomaattia. yhdessä oli oluen ja nihonshuu:n lisäksi jopa 0,7l Nikka-viskipulloja!
 
Eikö Japanista sitten löydy kansainvälisesti tunnetumpia oluita? Heineken? Corona?
 
Kylla Heinekeniin, Budweisereihin ja vastaaviin on tullut tormattya. Kauppojen bulkkioluet (lukuohje: opiskelijahintaiset) nyt vaan tuppaa olemaan paikallisia litkuja.

Tod. nak. noita olutautomaatteja on aika paljonkin taalla mutta jostakin syysta niita ei vaan noteeraa. 7/11 pitaa huolen siita etta jano ei paase yllattamaan. ;)
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?