Saturday, June 03, 2006

 

Havaintoja Japanista

Nyt tulee hieman avautumista Japanilaisesta yhteiskunnasta ja tämän maan erikoisuuksista.

Japanin työttömyysprosentti on ~4.1% (OECD 2006-03). Käytännössä tämä tarkoittaa melkein täystyöllisyyttä vaikka nuorisolla kuulemma onkin vaikeuksia löytää työpaikkoja. Eli asiat on ihan hyvällä mallilla, _MUTTA_ jos perinteinen Japanilainen yritysjohtaja olisi kuin minä, niin työttömyysprosentti moninkertaistuisi välittömästi. Ihmisiä on palkattu tekemään todella turhia töitä tai sitten se normivaihtoehto että ihmisiä on palkattu liikaa. Koululla tehdään nyt remonttia ja välillä tulee työmiehiä todella suuri lauma vastaan. Pari kantaa jotakin randomsälää ja loput seuraavat perässä.

Sitten liikennekulttuurista. Eikö löydy parkkipaikkaa tai et jaksa etsiä? Ei häätää. Hätävilkut päälle ja jätät autosi ajoradalle tai jalkakäytävälle kun lähdet hoitamaan asioitasi - autoa ei tarvitse edes sammuttaa siksi kun olet poissa. Niin ja jos poliisit tulee vastaan vilkut päällä niin siitä ei kannata välittää. Punaisten valojen vilkuttelu tarkoittaa kuulemma sitä että poliisi partioi sillä hetkellä...

Jos työpaikallasi olisi radio ja siinä soitettaisiin aina samaa kanavaa niin kuinka nopeasti rupeaisit selailemaan asekauppojen kuvastoja ja katselemaan korkeita rakennuksia vähän eri asenteella? Entä jos se radiokanava soittaisi aina samaa kappaletta? Tai sanotaan että toi kappale olisikin mainos ja vielä harvinaisen ärsyttävä sellainen. Nimittäin paikallisessa Ralse Martissa on lihatiskillä ollut poppikone jo siitä asti kun tähän maahan saavuin ja siinä on soinut jatkuvasti loopilla chingis ghania mainostava laulu. ジンギスカン (jingisukan) oli siis se lammasta+rehuja -grillaus.

Tällaista tällä kertaa. Lukukausi puolessa välissä ja ensimmäinen (yllätys)tentti on jo takana. Kyllähän luennoitsija siitä varmaan mainitsi mutta saattoi mennä hieman ohi. Ensi viikon maanantaina elektroniikan tentti ja sitten harkkatöitä pitäisi kait väsätä pari kappaletta. Sapporossa olisi tarkoitus käväistä piakkoin ja kesällä olisi suunnitelmissa matkustaa Japanin läpi pysähtyen isoimmissa ja mielenkiintoisimmissa paikoissa.

Comments:
Koskas avaudut niistä humanisteista?
 
TTY- sieltähän valmistuu teknisiä humanisteja ...?
 
Humanistiavautuminen tulee tässä joskus jahka saan motivaation kirjoittaa sen valmiiksi. Ja TTY:n humanistit on hieman erilaisia kuin "oikeat" humanistit.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?