Tuesday, June 06, 2006

 

Kusti polkee

Tulin eilen koulusta ja asuntolan liitutaululla luki マーク (maaku). Oletin että olin saanut postia ja menin penkomaan lokerikkoa minne kaikki posti tungetaan ja korttihan sieltä löytyi. Postikortti Rovaniemeltä Kitamiin tulee noin parissa viikossa. Airmailia lähettämällä saa toiseen suuntaan kirjeet kulkemaan kaiketi vajaassa viikossa. Täällä tulee varmasti jossakin vaiheessa hommattua kaikenlaista sälää jonka haluaa lähettää Suomeen. Only-in-Japan -joululahjoja, muuttokuorma 10kk päästä, jne. Ilmeisesti meriteitse saa parissa kuukaudessa paketteja Suomeen asti suhteellisen halvalla. Pitää tutkia asiaa. Ja minua ei kyllä häiritse yhtään jos joku haluaa jostakin kumman syystä lähettää tänne päin vaikka Turkin Pippureita ja muuta Only-in-Finland -tavaraa *vinkvink* :)

Viikonloppuna on tod. näk. tiedossa matka Sapporoon. Tänään ennen japanintuntia Korealaiset höpisivät että Sapporossa olisi viikonloppuna Yosokai Soran Matsuri. Tietenkin kiinnostuin asiasta ja olin heti valmis lähtemään tuonne. Kyseessä siis on jonkinlainen festivaali johon osallistuu ihmisiä todella paljon ympäri Hokkaidoa ja Japania. Tod. näk. lähtö olisi perjantaina ja matkustus tapahtuisi junalla opiskelijabudjetilla. Majoituksesta ei ole vielä mitään tietoa ja ulkona nukkuminen taitaa olla hieman hankalaa sillä viikonlopun säätiedotus ei ole niitä kaikkein miellyttävimpiä. Mutta eiköhän sitä aina jotakin keksi ja muutenkin turhaa antaa tällaisten turhien pikkuasioiden, kuten majoitus, häiritä viikonlopun suunnittelua. Ja kyllähän sitä aina pari yötä sateessa seisoo jos on tarvis. Eikä täällä taida olla yökerhoissakaan mitään pahempia aukiolorajoituksia jos on pakko sisälle päästä. Huomenna olisi ilmeisesti tarkoitus suunnitella matkan yksityiskohtia hieman paremmin.

Etsiessäni infoa tuosta festivaalista tajusin että Sapporossa on 2007 hiihdon MM-kilpailut. Lisäksi muutamaa viikkoa aikaisemmi tuolla on Sapporo Snow Festival. Näyttää siltä että tuo kaupunki on tulossa todella tutuksi. Niin ja muistakaapa katsella perjantaisin 21:00 Nousevan auringon Kajo. Pilotti esitettiin myös p2pTV:ssä joten pääsin itsekkin katselamaan sen. Kajo on tullut vanhaksi eikä sen huumori enää pahemmin naurattanut mutta tuleehan tuossa jotakin Japaniin liittyvää kuitenkin.

Niin ja se kaikkein tärkein. Vihdoin ja viimein sain internetin myös asuntolalle asti. Naapuri (jolla on pakosti elämä, koska näkyy todella harvoin) on hommannut suhteellisen nopean letkun. Vedimme sitten hänen huoneestaan nimellistä kuukausimaksua vastaan letkun minun huoneeseeni ja kytkin sen kiinni halpaan WLANin sisältävään karvalakkireitittimeen. Bitti rupesi virtaamaan lähes samalla sekuntilla ja yhteydenpito Suomeen helpottui kummasti - helppoa kuin heinän teko.

Comments:
Mitä sulle sitten pitäis lähettää? Tom of Finland -sarjakuvia?
 
Postin ohjeet Japanin suhteen:

Kielletyt lähetykset: narkoottiset aineet - epäsiveelliset piirrokset

Taitaa jäädä Tom of Finland -sarjakuvat tulliin... :(
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?