Saturday, July 22, 2006

 

Lomat lähenee

Eilen oli joku koulun juhla Kitami Economy Centerissä. Koko illan tarkoitus oli hieman hämärän peitossa eikä se paljoa selventynyt illan kuluessa. Ilmeisesti tuolla oli jotakin tekemistä sen kanssa että lukukausi on kohta ohi ja lomat ovat alkamaisillaan. No olin kuitenkin saanut pari viikkoa sitten international centerissä vieraillessani liput tuonne. Kertoivat vain että tuolla on ilmaista olutta sekä pyysivät tulemaan paikalle. Eipä tarvinnut montaa kertaa käskeä. :)

Mutta olut ei ollutkaan "ilmaista". Kun saavuimme paikalle niin hyvin pian joku tapahtuman järjestäjistä etsi vaihtarit käsiinsä ja selitti että pitäisi mennä jossakin vaiheessa lavalle avustamaan jossakin arvonnassa. Siitä huolimatta että tässä koulussa on vaihtareita useasta muustakin maasta niin vain korealaiset ja suomalaiset oli kutsuttu... Vaikka esittäytymisrituaalit meneekin jo suhteellisen sujuvasti niin vähänkään pidemmän esittäytymispuheen pitäminen kylmiltään reilulle 300:lle henkilölle kielellä jota ei osaa kunnolla on suhteellisen haastavaa. Illaan päätteeksi oli arpajaiset ja tietäen miten hyvä tuuri minulla näissä on niin eihän siinä mitään tullut voitettua. Ei sillä että olisin niitä digikameroita, polkupyöriä ja kaljasettejä edes halunnutkaan...

Tällä viikolla tuli myös suunniteltua kesäloman matkasuunnitelma vähän parempaan kuntoon. Hiro-san on kiertänyt muutama vuosi sitten polkupyörän kanssa ympäri japania joten hän oli oikea henkilö neuvomaan käymisen arvoisia paikkoja ja halvimmat kulkuvälineet. Näyttää siltä että japanilaiset laivat tulevat kesän aikana todella tutuiksi sillä niissä tullaan viettämään noin. viiden viikon reissusta suunnilleen viikko. Laivat ovat muutenkin helppo tapa matkustaa. Ei ole samanlaista häsläämistä kuin junien kanssa olisi ja akkuja pystyy latailemaan helposti. Ehdottomasti eniten odotan kesän reissulta Okinawalle pääsyä. En ole ikinä käynyt missään trooppisessa paikassa ja kauhean pian ei tod. näk. tule uutta mahdollisuutta.

Tentitkin alkaa ensi viikolla. Itsellä niitä on ilmeisesti kolme kappaletta. Elektroniikkaa, sähköverkkoja sekä optoelektroniikkaa. Elektroniikan ja sähköverkkojen tentteihin tulee tod. näk. luettuakin jotakin mutta optoelektroniikka ei kiinnosta yhtään. Suprajohteiden ja sähkökoneiden kurssit pystyn suorittamaan raportin kirjoittamalla. Lisäksi voisin saada helpot nopat kirjoittamalla lyhyen raportin kansainvälisten suhteiden luennoitsijalle mutta vähän tuntuu siltä että tuo jää tekemättä...

Kuvat ovat olleet jo viikon poissa netistä ja ihan oikeasti on tarkoitus saada ne kohta takaisin online. Lajittelemattomia ja kommentoimattomia kuvia on tällä hetkellä muutama sata ja niiden kanssa säätäessä menee hetki jos toinenkin. Jos ottaa huomioon että sain kulumaan tämän blogipostauksen kirjoittamiseen useamman tunnin (tein toki muutakin samalla) niin kauhean pian ei kannata ihmeitä odotella.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?