Thursday, July 27, 2006

 

Tentit & harkkatyöt <3

Tenttikausi alkoi eilen optoelektroniikan (光エレクトロニクス - hikari erekutoronikusu) tentillä. Minkäänlaista materiaalia minulla ei tuota kurssia varten ollut joten tenttiin lukeminen piti tehdä wikipedian avulla ja muistellen mitä luennoilla käytiin läpi. Tai siis lukeminen olisi pitänyt tehdä wikipedian avulla ja olisi voinut muistella mitä luennoilla käytiin läpi jos niistä olisi jotakin ymmärtänyt. Jos aihe ei kiinnosta niin se ei kiinnosta. Kertasin kuitenkin aamulla pikaisesti Maxwellin yhtälöt ja lähdin etsimään tenttisalia. Tentti ei (onneksi) ollut sama kuin japanilaisilla vaan minulle ja Teemulle oltiin tehty ihan omat kysymykset. Ei mitään kaavapyörittelyä vaan sen sijasta piti selittää annetuista aiheista jotakin. Kysymykset olivat suhteellisen helppoja ja koskivat puolijohde lasereita, optisia filttereitä, kytkimiä, wavelength division multiplexingiä ja optisia tallennusmedioita. Kaikkiin sai vastattua jotakin joko TTY:n kurssien perusteella tai sitten ihan yleissivistystä.

Maanantaihin mennessä pitäisi kirjoittaa parit harkkatyöt suprajohteisiin liittyen. En ole vielä edes aloittanut sillä aihe on entuudestaan tuttua ja (valitettavasti) tiedän että nuo molemmat vääntää vaikka vikana iltana (ja yönä) ja maanantain (tod. näk. helpon) elektroniikan tentin pystyy tekemään vaikka samoilla silmillä. Valitettavasti. Tarkoitus olisi kuitenkin kirjoittaa nuo raportit joko tänään tai sitten huomenna sillä tiistain sähköverkkojen tenttiin pitää oikeasti lukea. Ei sillä että aihe olisi kauhean monimutkaista (osittain tuttua TTY:n kursseilta) mutta tentti pitää tehdä näillä näkymin Japaniksi. Tiedossa kaavojen pyörittelyjä ja kaavioiden piirtämistä mutta asiaa helpottaisi jos osaisi tulkita kysymykset edes jollakin tavalla.

Kesäloma alkaa elokuun ensimmäinen päivä 12:00 ja bussi kohti Sapporoa lähtee samana päivänä 15:20. Tuolla tulee tehtyä vain ostoksia jotka ei Kitamissa onnistu ja elokuun 2. päivänä olisi jo tarkoitus olla jo Aomorissa festivaaleja seuraamassa. 5. päivä suuntana olisi Sendai, jossa kuulemma saattaa olla samalta TTY:n japaninkurssilta 6-7. eri henkilöä samaan aikaan. Saa nähdä tuleeko noihin törmättyä. Sendaista matka jatkuu hiljaksiin kohti Okinawaa josta sitten Tokion kautta paluu Kitamiin. En vielä tiedä miten tulen blogia päivittämään vai tulenko ollenkaan. Yksi vaihtoehto on että annan tunnukset pikkuveljelle, joka sitten copy&pasteaa kännykällä lähetettyjä sähköposteja tänne mutta silloin ei kauhean pitkästi kirjoitella.

Nyt en kuitenkaan ala kirjoittamaan raportteja vaan lähden go-kerholle pelailemaan. Suomessa olen tällä hetkellä tod. näk. vahvahko 3 kyu. Viimeksi kun kävin täällä goota pelaamassa niin pelasin 1 danina 4 peliä joista vain yksi meni pisteenlaskuun asti. Kolmessa ensimmäisessä pelissä murskasin paikallisia 1 daneja mutta 4. pelissä 3 dan oli hiukan pahempi vastus. Voitin lopulta "vain" yli 20 pistettä (alle 5p ero = tiukka peli, 10-20p ero = selvä voitto, yli 20p ero = miksei vastustaja jo luovuttanut?). Tällä kertaa pitää kokeilla pelata 2 danina jos vaikka sattuisin häviämään pari kertaa.

Comments:
6-7 eri henkilöä?!? härregöd, ketäs muita tänne on tulossa =) Niin, ja ilmeisesti tollon 5.päivän illalle on suunnitteella isohkot pippalot tällä vaihtariasuntolassa, eli tekemistä ja näkemistä luulis piisaavan. Onnea viimeisiin tentteihin, täällä on kaikki jo onnellisesti ohi!
 
Kitamin ja Sendain vaihtarit. Anssi kiertää tällä hetkellä japania isohkon Tamperelaisen porukan kanssa. Lisäksi Joonas (ei tosin kauheasti luennoilla näkynyt) ja Tiina saattaa olla tuolla. Kahdesta jälkimmäisestä ei mitään varmuutta mutta Anssi on tod. näk. paikalla.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?