Thursday, July 13, 2006

 

Viimeisen illan ihmeet

Lukukausi lähenee loppua ja sen myötä alkaa myös tentit ja harkkatyöt lähestymään. Tenteistä en tosin tiedä juuri mitään, mutta jotkin kurssit pystyy läpäisemään kirjoittamalla vähän laajemman raportin jostakin ennalta määrätystä aiheesta. Viime yö meni taas vaihteeksi tahtikoneista kirjoittaessa. Aloitin homman tosissani joskus 00:30 ja valmista tuli noin 07:30. Lupasin palauttaa harkkatyön aamuluennolla joka alkoi 08:50 joten aikaa jäi turhankin paljon... Suurin ongelma näitä raportteja kirjoittaessa ei ole asian opiskelu vaan se että tämä pitää tehdä englanniksi (tai vaihtoehtoisesti japaniksi). Kurssit jotka täällä suoritan on suurimmaksi osaksi hyvin hallussa (paitsi se optoelektroniikka) sillä olen opiskellut samat asiat suomessa... Mutta suomeksi - teknisen huuhaan kirjoittaminen englanniksi ei ole kauhean yksinkertaista.

Tahtikoneraportti ei ollut mielestäni kauhean onnistunut. Teksti on suhteellisen kankeaa ja paikoittain jopa vaikeaselkoista mutta miten minut tästä palkittiin. Tamura-sensei sanoi "Jaa kirjoitit raportin. Sehän kiva. Nyt voitkin kirjoittaa vielä kolmannen aiheesta superconductivity and three application examples." Kivakiva... Tehtävä ei tosiaankaan ole vaikea mutta siistin raportin vääntäminen englanniksi saattaa olla ongelmallista... Varsinkin jos sen tekee vikana iltana. Pitää koittaa petrata.

Tähän päivään asti tuli eleltyä hieman hiljaisempaa elämää reilun viikon ajan. Ei biletystä eikä mitään kummempaa menoa iltaisin. Viikko sitten väsytti ihan törkeästi riippumatta siitä miten pitkään nukkui. Sen siitä saa kun ei pidä "vapaapäiviä" vaan lähes joka päivä käy jossakin häppeningissä. Tänään oli kuitenkin ohjelmassa grillausta läheisessä puistossa parin korealaisen ja japanilaisen kanssa. Tällä kertaa tuli hommattua lihaakin lähes tarpeeksi ja homma sujui suhteellisen hyvin jos ei lasketa mukaan alkuvaikeuksia. Satuin lähtemään asuntolalta 5 min myöhässä ja jumitin itseni keskelle paloharjoitusta. Meinasin aluksi skipata koko homman ja ignoroida kaikkien muun toiminnan mutta kovasti viittelöivät minutkin mukaan johonkin kokoontumispaikalle missä oli sitten alkusammuttimien esittelyä. Väsytti, oli nälkä ja piti sitten vielä paloharjoitukseenkin osallistua. Jippii! Lopulta päästiin kuitenkin grillailemaan ja ilta oli suhteellisen onnistunut siitäkin huolimatta että hereillä pysyminen oli välillä tuskaa. Puheenaiheet olivat tosin taas vaihteeksi aika huonoja mutta mutta... On tullut opittua jo aika paljon painokelvotonta japania jota ei kehtaa ihmisten ilmoilla puhua mutta mikäs siinä. :)

Kuvat ovat hetken aikaa poissa netistä. Koulun koneilla tuli quota vastaan ja oli pakko saada pari tiedostoa nettiin. Valokuvien poistaminen oli luonnollinen valinta sillä vaihtoehtona oli n+1 tiedoston poistaminen yksittäin. Jos joku tietää jotakin halpaa ja suhteellisen luotettavaa palvelua jonne voisi tyrkätä kymmeniä megoja kuvia niin voisi siitä ilmoittaa. TTY:n koneilla tulee rajoitukset vastaan liian nopeasti.

Comments:
www.flickr.com

25 usd / vuosi.. rajoittamaton tila, 2 gigaa uploadia / kk. Toimii.

- j.g
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?