Sunday, August 27, 2006

 

Tour de Japan: Fukuoka, Naha

Oikea terminaali loytyi talla kertaa suhteellisen helposti ja kaveltavaakaan ei tullut ihan kauhean paljoa. Laiva oli juuri sita mita RKK linen kotisivuilta saattoi odottaakkin. Rahtilaiva jonne on rakennettu jonkinlaiset tilat matkustajille joita ei kauhean paljoa ollut. Ensimmainen virhe mika tuollu tuli tehtya liittyi ruokailuun. Japanin kieliset kuulutukset menivat hiukan ohi ja emme tajunneet etta ruokaliput pitaa ostaa etukateen jos haluaa syoda. No kyllahan aamulla syoty curry bentouboxi riittaa pitamaan nalan loitolla koko paivan. Varsinkin jos sita jatkaa pienella mutta ylihintaisella yakisoballa laivan automaateista.

Toinen paiva laivalla meni lahinna nukkuessa ja syodessa. Ei tuolla voinut juuri muuta tehda. Taman paivan ongelma oli etsia majoitus. Ongelmana oli etta meilla ei ollut mitaan karttoja saati osotteita majatalosta jossa meilla oli varaus. Onneksi sahkopostittelu tuotti kuitenkin tulosta ja saimme osoitteen ennen laivan rantautumista satamaan. Tayspakkausmarssin ja pienen sekoilun jalkeen saavuimme majataloon joskus 23:00 jalkeen. Sekoilu jatkui ja meidan 12 paivan varaus olikin muuttunut yhteen yohon. Onneksi majoitus kuitenkin jarjestyi vaikka varausta ei ollutkaan koko ajaksi.

Ensimmainen ilta/yo Nahassa meni kaupunkia kiertaessa. Hiki virtasi ja oli kuuma vaikka aurinki oli laskenut jo monta tuntia sitten. Kun paakadut olivat tulleet jollakin tavalla tutuiksi niin paluu majataloon jossa tutustuttiin paikan muihin asukkaisiin aamu neljaan asti. Suurin osa Japanilaisia mutta muualtakin oli porukkaa.

Varsinainen loma alkoi vasta nytten. Turisteilua ei jaksa, aurinko paistaa, lampoa riittaa, kiire ei ole, rantoja riittaa, lunta ei sada, jne, jne...

Naha kuittaa.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?