Sunday, August 20, 2006

 

Tour de Japan: Hiroshima, Miyajima, Matsuyama, Beppu, Fukuoka

Ground zerossa nukutun yon jalkeen olimme pirteita kiertamaan Hiroshiman kaikki turistikohteet lapi. Eli vain sen genbaku doomun ja siihen liittyvan puiston. Jostakin kumman syysta Hiroshimasta puuttuu kaikki vanhat rakennukset ja temppelit... Nuo oli nopeasti katseltu lapi ja paatimme jatkaa valittomasti kohti Miyajiman saarta. Junalla ja lautalla sai suhata hetken aikaa etta paasi nakemaan temppeleita ja kesyja peuroja. Olihan tuolla ihan hienon nakoista mutta torkean kuuma ja hiostava keli ja turtuminen temppeleihin sai tuon reissun jaamaan aika lyhyeksi.

Illalla nappasimme viimeisen lautan kohti Matsuyamaa joka olisi perilla joskus ilta kymmenen jalkeen. Taas vaihteeksi majoituksesta ei ollut mitaan tietoa ja koska terminaali suljettiin yoksi niin paatimme lahtea kavelemaan kohti kaupungin keskustaa. Aikaa oli tapettavana aamu kuuteen asti jolloin seuraava laiva kohti Beppua lahtisi. Sattumalta loydettiin hieman erikoisempi izakaya. Paikallinen lahiokuppila - jotkut voisivat sanoa jopa rakalaksi. Varsin viihtyisa paikka jossa tuli vietettya muutama tunti paikallisten kysellessa uteliaana kaikkea taivaan ja maan valilta (siis ihan oikeasti aivan kaikkea). Kun tuolta lahdettiin niin pikaiset nokoset sataman tuntumassa olleiden infokylttien suojassa ja sitten laivaan.

Kuumaan ja kosteaan Beppuun (khihihi - voi sita alapaahuumorin maaraa) saavuttiin joskus puolen paivan tienoilla ja majoituksen metsastys alkoi. Tuli hieman hatikoitya ja otettiin melko kallis hotelli silla ulkona nukkuminen kolmatta yota putkeen ei kiinnostanut vaikka kyllahan sekin olisi tarpeen vaatiessa onnistunut. Ensimmaisena paivana tuli lahinna kaveltya ympari kaupunkia ja turisteilu paatettiin jattaa myohaisempaan ajankohtaan.

Erittain hyvin nukutun yon jalkeen vietiin ensin rinkat lokerikkoihin ja sitten lahdettiin kiertelemaan helvetteja, eli kuumia lahteita joista beppu on kuuluisa. Turisteilu ei oikeasti napannut ja kavimme vain matkaoppaiden mukaan ne pari parasta lapi. Beppua kutsutaan myos Japanin Las Vegasiksi siella rehottavan aikuisviihdetarjonnan takia ja sen takia tuli vierailtua myos eraassa pr0nomuseossa. 1000 jenin (7 euroa) sisaanpaasymaksu oli hiukan korkea museon tarjontaan nahden vaikka pari kertaa saikin aika hyvat naurut. Illemmalla kaytiin syomassa ja juomassa eras tabenomihoudai paikka tyhjaksi ja sen jalkeen jatkettiin karaokeen sattumalta tavatun Suomalaispariskunnan kanssan. Ei ole tamakaan Beppu (khihihi) normaali tuon illan jalkeen. Tama ilta oli myos viimeinen kun matkustimme Sendaista matkaan lahteneiden Samin ja Tonin kanssa. He taistelivat itsensa taifuunin lapi aamuvarhaisella lahtevaan laivaan kuin ninjat konsanaan ja koittavat jollakin tavalla paasta Tokioon asti.

Seuraava paiva tuli otettua jostain syysta aika rauhallisesti. Paivan ainoa aktiviteetti oli eraan ulkoilmaonsenin etsiminen ja siella likoaminen. Loppu paiva lepoa silla seuraavana paivana jatkettaisiin bussilla kohti Fukuokaa.

Beppu jatettiin taakse lauantaina ja Fukuokaan saavuttiin iltapaivalla. Jalleen kerran majoituksesta ei ollut juuri mitaan tietoa. Se oli kuitenkin tiedossa etta puistossa nukkuminen saattaa olla suhteellisen hankalaa silla taalla niita ei juuri ole ja hotellitkin ovat aika kalliita. Eli etsimme internetkahvilan kasiimme ja ryhdyimme tutkimaan tilannetta. Hotellien suhteen naytti huonolta mutta internetkahvilaan memberiksi liittyminen oli aika halpa ja sen jalkeen 12 tunnin nettisessiot omassa mukavassa kopissa jossa on tietokone, TV ja (lyhyt) sohva maksaa alle 2000 jenia. Majoitusongelmat olivat siis taten ratkaistu ja uskallettiin lahtea kiertelemaan Fukuokan yoelamaan. Tosin nollabudjetti aiheutti sen etta mitaan muuta kuin kaduilla kiertelya ei voinutkaan tehda.

Kirjoittelen tata postausta siis nettikahvilasta ja kohtuullisesti nukutun yon jalkeen pitaisi varmistaa miten paasemme Nahaan, kierrella kaupunkia randomisti, etsia jokin onsen ja illalla ehka yoelamaan tutustuminen vahan paremmin. Sunnuntait on hieman halvempia paivia kiertaa kuppiloita silla cover charget eivat ole kaikkialla kaytossa ja kaikki kalleimmat (ja parhaimmat) paikat ovat (toivottavasti) kiinni.

Reissu rupeaa olemaan kohta puolessa valissa ja rahaa on kulunut ihan tarpeeksi. Budjetti on pysynyt suhteellisen hyvin kasissa. Rahaa on mennyt ehka hiukan enemman mita alkumatkalle varattiin mutta tama ei tuota ongelmia. Okinawalla on tiedossa todella halpa majoitus ja siella ei toivottavasti ole miteen kauhean hyvia kohteita polttaa rahaa. Tietenkin laitesukellusta pitaa kokeilla ja laheisille pikkusaarille matkustaa mutta ei sen enempaa.

Huomenna ehka Nagasakiin ja torstaina Okinawalle. Fukuoka kuittaa.

Comments:
Laitas joku Japanin kartta sivuilles, niin on helpompi seurata missä aina liikut...
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?