Monday, August 14, 2006

 

Tour de Japan: Kioto, Nara, Osaka, Himeji, Hiroshima

Kioto parilla sanalla - tera tera tera tera tera tera. Ei siella juuri muuta ole kuin temppeleita. Perjantaina tuli kierrettya Imperial Palace joka oli omasta mielestani aika turha. Iso kasa gaijineita marssitettiin palatsin lapi, elamaansa kyllastynyt opas selitti jotakin turhaa ja mihinkaan ei saanut menna sisalle. Jos on nahnyt yhden temppelin no nahnyt ne kaikki. Ei silla etta tylsaa olisi ollut, ihan hienoja rakennuksia mutta liika on liikaa.

Lauantaina tuli aamulla kaytya viela parissa temppelissa. Taman jalkeen Kioto oli nahty ja siirtyminen kohti Osakaa alkoi. Osaka ja Kioto on todella lahella toisiaan ja junalla tuo vali meni aika nopeasti. Majoituksen kanssa oli pienta arpomista. Etukateen oli tiedossa yksi halpa backpackers paikka mutta taynnahan se oli. Tokio passista sai kuitenkin pienta vinkkia kapselihotellien sijainnista ja pian olimmekin suhteellisen halvan ja mukavan hotellin furossa lillumassa. Oosakassa ei juuri muuta nahtavaa ole kuin joku random linna jota ei kayty tuijottelemassa ja sitten yoelamaa joka on Kiotoon verrattuna aika vilkasta. Lahinna tulikin kierrettya hotellin lahiymparistoa ja loppuillasta eksyttiin viela karaokeenkin.

Sunnuntaina oli vuorossa lyhyt reissu Naraan. Junalla tuonne matkusti nopeasti ja suhteellisen edullisesti. Nara parilla sanalla - temppeleita ja peuroja. Kiotoon verrattuna paljon mukavempi kaupunki. Kadut eivat ole kauhean ahtaita ja temppeleita ei ollut niin tuhottoman paljoa. Kaduilla pyori vapaasti kesyja peuroja ja ne eivat juuri tuntuneet ihmisia pelkaavan. Nalkahan tuolla tuli kun jatkuvasti pyori peuramakkarat ja paistit mielessa...

Sunnuntaina illalla tormattiin sattumalta Sapporossa tavattuun Samiin ja pyorittiin hanen kansas Osakan yossa. Yakinikua, pussikaljaa ja samoilua Osakan ruuhkaisilla kaduilla - mita muuta kasvavat nuoret miehet tarvitsevat.

Maanantaina oli vuorossa Himejiin tutustuminen. Tuolla on yksi japanin hienoimmista linnoista ja bussimatkan paasta loytyy temppelikeskittyma jossa kuvattiin mm. The Last Samuraita. Himejin linna oli oikeasti hieno ja sinne paasi jopa sisalle. Pienen arpomisen, bussimatkan, koysiradan ja muutaman minuutin patikoimisen jalkeen loysimme itsemme tuolta The Last Samurain kuvauspaikalta. Tera tera tera tera tera tera. Jonkinlainen temppelihan se taas oli. Talla kertaa hieman syrjemmassa mutta tuon samuraileffan takia ehka hieman kiinnostavampi kohde.

Maanantai oli myos ensimmainen (ja tod. nak. viimeinen) paiva kun tuli kaytettya sita jyuuhachikippua. Paikallisjunilla saa matkustaa 24h aikana niin paljon kuin jaksaa/pystyy. Osaka - Hiroshima valimatka on suhteellisen pitka ja taman takia olimme Hiroshimassa vasta yhdentoista tienoilla illalla. Hoteleista ei ollut mitaan tietoa kun Lonely Planetin japan guide jai ilmeisesti Nagoyan satamaan. Onneksi keli oli kuitenkin hieno ja hiroshima on taynna puistoja. Kuinka moni muu on nukkunut noin kilometrin paassa paikasta jossa on rajaytetty atomipommi? Taustasateilyn takia puistosta loytynyt puinen penkki oli suhteellisen lammin paikka nukkua ja lisaksi se oli viela halpa.

Tanaan vuorossa tarkempi tutustuminen tuohon genbaku doomuun ja paivalla olisi tarkoitus vierailla Miyashimassa jossa tulee tod. nak. viimeiset temppelivierailut useaan viikkoon. Seuraavan kerran kunnon tursiteilua on vuorossa Tokiossa mutta sita ennen saa chillailla useamman paivan Okinawalla.

Japanin kesa eroaa Suomen vastaavasta parilla tavalla. i) Vetta ei sada jatkuvasti (paitsi sadekautena, mutta se on jo ohi) ja ii) Lunta ei sada (toisin sanoen on ihan torkean kuuma). Pelimiehen liike on kantaa jatkuvasti kosteata pyyhetta mukana silla se helpottaa ihan oikeasti oloa. Lisaksi nyt ymmartaa naiden juomaautomaattien suurta maaraa. Nestetta kuluu samassa tahdissa kuin automaatteja tulee vastaan ja niihin uppoaa yllattavan iso osa paivabudjeteista. Pitanee siirtya jossakin vaiheessa vesilinjalle niin voi sitten Tokiossa tuhlailla enemman.

Ground Zero kuittaa.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?