Thursday, August 24, 2006

 

Tour de Japan: Nagasaki, Fukuoka

Sunnuntaina oli tarkoitus hoitaa Okinawan laivaliput kuntoon ja ottaa selvaa missa satama sijaitsi. Pienen sekoilun jalkeen saimme selville missa oikean terminaalin piti olla. Kartalta katsottuna se oli vain noin peukalon leveyden paassa joten kavely on ainoa oikea tapa liikkua. Mittakaavattomat kartat ja yleinen tyhmyys tosin aikaansai sen, etta paadyimme kavelemaan yli 30 asteen lampotilassa reilusti yli 10 kilometria. Hiki virtasi ja jalat olivat rikki. Kaiken lisaksi teimme viela hukkareissun. Ei sunnuntaina olekkaan kaikki paikat auki vaikka tuohon on saanut tottua. Illan "baarikierros" oli myos hieman pettymys. Ihmisia ei ollut liikkeella juuri yhtaan ja "clubi" johon eksyttiin oli aika vaisu.

Fukuoka on pieni kaupunki (1.5 miljoonaa asukasta) ja turisteilut on turisteiltu muutamassa tunnissa. Maanantaina oli tarkoituksena tappaa aikaa ja mikas siihen soveltuukaan paremmin kuin leffassa kaynti. 1000 jenia on taalla halpa hinta mutta suomessa kalliihko mutta tuon maksaa mielellaan jos paasee edes muutamaksi tunniksi viileaan paikkaan. Leffan jalkeen paatettiin lahtea minimivarustuksella kohti Nagasakia ja yopyminen olisi tarkoitus hoitaa taas atomipommipuiston penkkeja kayttaen. Matkalla tuonne satoi hieman vetta ja yopymisen kanssa saattaisi tulla ongelmia mutta onneksi Nagasakissa ei satanut tippaakaan joten jalleen kerran herasin aamulla ground zerosta virkeana hyvin nukutun yon jalkeen.

Nagasaki on iso kaupunki Suomen mittakaavassa mutta pieni kaupunki Japanissa. Juuri muuta nahtavaa atomipommipuiston ja siihen liittyvan museon lisaksi ei ole. Kaikin puolin Hiroshimaa tylsempi paikka. Puistonpenkit oli huonompia, hypocenteriin rakennettu monumentti tylsa ja mitaansanomaton, viereinen rauhanpuisto oli aika tylsa kanssa. Museossa oli muutama mielenkiintoinen asia mutta tuota on hankala verrata Hiroshiman vastaavaan kun en valitettavasti siella kaynyt. Kun kaikki pommeihin liittynyt oli kierretty lapi niin akkia takaisin Fukuokaan odottelemaan torstaita.

Keskiviikkona oli taas sopivan kuuma paiva eksya elokuvateatteriin viilentymaan. Talla kertaa vuorossa Superman Returns joka osoittautui ihan kohtuulliseksi leffaksi. Tai ainakin paasi pois helteesta reiluksi pariksi tunniksi. Elokuvan jalkeen onseniin likoamaan ja sielta sitten henkinen lataus illan baarikierrosta varten. Tarkoituksena oli katsastaa kaupungin suurin gaijin baari. Oli kieltamatta hieman pettymys. Paikalla vain muutama paikallinen ja loput olivat aanekkaita jenkkituristeja. Kyllahan tuollakin pari tuntia istuskeli mutta mutta...

Laiva kohti Okinawaa starttaa 6.5h paasta ja huomenna noin ilta yhdeksalta paikallista aikaa pitaisi saapua perille. Tama tosin riippuu siita etta loydetaanko tuo lahtoterminaali miten tuskattomasti. Laiva on ilmeisesti jokin rahtilaivan ja matkustajalautan sekoitus ja lahtopaikka sen mukaisesti konttisatamassa eika hienoista, isoista ja selkeista terminaaleista. Sunnuntaina saatettiin ehka loytaa oikea paikka mutta joo. Taksit varmaan osaa neuvoa jos ollaan taysin hukassa.

Niin kaytiinhan keskiviikkona etsimassa myos eras seifuku temppeli. Pettymys oli tuokin silla tama seifuku kirjoitettiin hieman erilailla kanjeilla kuin normaalisti ja koulupuvuille omistettu temppeli jai nakematta...

Fukuoka kuittaa viimeisen kerran. (Ellei sitten tata kaupunkia valita 2016 olymppiaisannaksi ja jostakin kumman syysta tulee lahdettua silloin tanne...)

Comments:
... lähdössä tutaamaan pariksi vuodeksi. Aloitus 30.09 ...
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?