Friday, August 11, 2006

 

Tour de Japan: Nagoya, Kioto

Lautta Nagoyaan viivastyi usealla tunnilla taifuunin takia. Laivamatka oli aika perusnormaali. Tuli vedettya lepia ja pari kertaa tyhjennettya laivan buffetti. Tulivat tarjoilijatadit jopa poytaan kertomaan etta taas olisi uusi pihvilasti syotavaksi.

Lyhyesti sanottuna Nagoya oli pieni pettymys. Myohastyimme kaupungin ainoasta nahtavyydesta, Nagoyan linnasta, muutamalla minuutilla joten sekin jai nakematta. Majoituksesta ei ollut mitaan tietoa joten paatimme lahtea saman tien kohti Kiotoa. Bussimatka kesti pari tuntia ja maksoi pari tonnia.

Kiotoon saavuttiin suhteellisen myohaan ja sitten alkoi arpominen majoituksen kanssa. Mitaan varauksia ei tietenkaan oltu tehty ja puistoissa nukkuminen naytti todennakoiselta vaihtoehdolta. Tokiopassissa oli kuitenkin vahan juttua Kiotostakin ja siita saatujen vihjeiden perusteella loysimme Unos house nimiseen reppureissaajille tarkoitettuun majataloon. Puitteet eivat olleet mitaan luksusta mutta eipa hintakaan mikaan kauhea ollut.

Torstaina tuli kierreltya paikallisia nahtavyyksia. Lampoa riitti ja juoma-automaatteihin upposi useampikin kolikko. Temppeleitakin tuli nahtya ihan tarpeeksi. Viela jai kuitenkin muutama tuhat nahtavaksi joissa tuskin kaikissa vieraillaan.

Japanin kesa on kuuma ja ruokaa ei vaan jaksa syoda. Kiotoon tullessa kunnon ateriaa ei oltu syoty moneen kymmeneen tuntiin ja illalla tabenomihoudaihin mennessa taisi ravintola tehda aika paljon tappiota kun 4 todella nalkaista suomalaista tuli tyhjentamaan keittion. Lihat eivat kauhean pitkaan poydassa homehtuneet.

Nilkka ei ole enaa sininen mutta ilman sidetta ei viitsi kauhean paljoa kavella. Eikohan tama jo viikon paasta ole jo parjon parempi. Huomenna matka jahtuu tod. nak. kohti Osakaa jossa olisi ilmeisesti tarkoitus tavata Sapporossa tavattu Sami.

Kioto kuittaa.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?