Thursday, August 31, 2006

 

Tour de Japan: Naha - aurinkoa, rantoja ja yakinikua

Lauantaina tuli vierailtua majapaikkaa lahinna olevalla "rannalla". Sen lisaksi etta tuolla oli liian paljon ihmisia ja uima-alue oli rajattu aika pieneksi niin ranta tuo ei ollut vaan silta. Muutama kymmenen metria rannasta nimittain kulkee jarkyttavan iso ja ruma silta. Jeejee! Kyllahan taalta muitakin rantoja loytyy mutta ne on hieman kauempana. Kylla tuollakin "rannalla" sai pulikoitua ja auringossa lohottya mutta ei se mikaan unelmien tayttymys ollut. 3 viikkoa aikaisemmin telottu nilkkakin kesti uimisen ihan kivasti mutta suolaveteen ei totu ikina.

Sunnuntaina tuli lahinna sluibattua ja vierailtua samalla "rannalla" uusiksi. Tosin talla kertaa laskuveden aikana jolloin uintialue oli entista pienempi ja matalempi. Goon pelaajiakin tuli bongattua rannan lahialueilta. Pari pelia katselin vieresta mutta pelasivat niin kauheata pelia etta en viitsinyt menna haastamaan ketaan.

Maanantaina turisteilua. Nahan lahella on joku linna joka on unescon maailmanperintolistalla. Mielenkiintoista. Jos on nahnyt yhden linnan niin on nahnyt ne kaikki. Kaiken lisaksi tama linna oli sen nakoinen etta se oli rakennettu vasta pari vuotta sitten. Linnan alueella oli kaivinkoneita toissa ja sisalla haisi maali. "Ala koske!" -kyltit olivat varmaan sita varten etta maali ei ollut viela edes kuivunut. Onhan linnat ja temppelit ihan hienoja jos ne nakee ensimmaista kertaa mutta kierrappa monta viikkoa linnasta toiseen niin ne alkaa maistumaan vahan puulta.

Tiistaina tuli lahdettua laheiselle saarelle jossa on hienoja rantoja. Lauttamatka Nahasta Keraman saarille kesti pari tuntia ja aikatauluista johtuen paikan paalla oli aikaa nelisen tuntia joka on ihan tarpeeksi. Talla kertaa ranta oli ihan rannan nakoinen, uima-alue oli iso, vesi oli suolaista ja siltoja ei nakynyt. Vedessa tulikin lilluttua ruhtinaallisen pitkaan. Rannalla lohoillessa tuli tehtya kuitenkin mosavirhe. Holmo kun olin niin en tajunnut jalkoihin ja naamaan hieroa aurinkorasvaa. Taman takia nena punoitti illalla hieman mutta etureidet olivat tulessa. Nahka ei ole viela (torstaina) lahtenyt irtoilemaan mutta kaipa se kohta kuoriutuu.

Keskiviikkona snorklailua majapaikan kavereiden kanssa ja kivaa oli. Suomen ja Okinawan vesissa on pieni ero. Kun suomessa nakee vedessa noin 30 cm niin Okinawalla nakee lahes 30 metria. Gekkousou on majapaikkana todella mukava. Puitteet ovat tosin surkeahkot mutta yhteishenki on mahtava. Joka ilta tuolla on jonkinlaista tapahtumaa ja uusia kavereita saa helposti. Lahes jokaisena iltana onkin tullut istuttua tuolla reilusti yli puolenyon jutellen muiden vieraiden kanssa ja samalla Orionia (okinawan oma olut) maistellessa.

Sita yhta kuvaa ei ole viela tullut otettua josta Sendain poikien kanssa juteltiin mutta eikohan tassa kohta tapahdu jotakin.

Okinawa kuittaa.

Comments:
Noh, mites on, onko se Orion niin pahaa kuin Matsuyamassa meille annettiin ymmärtää?

t.nimin. Utelias
 
Opettele nyt se Japani siellä kunnolla niin sitte lähet joskus sinne oppaaksi.
T.tpätkä
 
Kyllahan sita juo.

"Almost like beer."
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?