Sunday, September 03, 2006

 

Tour de Japan: Naha - riipaiseva avautuimen

Tekee mieli avautua joten ei valttamatta kannata lukea seuraavaa...

Japsit ei osaa ajaa autoilla - varsinkaan Nahassa. Vuokrattiin keskiviikkona fillarit ja lahdettiin etsimaan hieman hienompia rantoja Nahan pohjoispuolelta. Taas tuli tarpeeksi lahelta piti tilanteita vaikka itse ajaa suhteellisen kiltisti. Nama paikalliset eivat yksinkertaisesti hallitse autolla ajoa. Eilenkin kaytiin autolla hieman kauempana snorklailemassa ja kuskin piti ajaa aina aivan edellisen auton puskurissa kiinni... Ei voi ymmartaa...

Suomen kesa ei ole kuuma. Jos vaittaa jotakin muuta niin on vaarassa ja sopii kayda joskus etelassa. Paitaa pitaa vaihtaa monta kertaa paivassa kun hiki virtaa vaikka istuisi vain paikallaan ja oikealla kadella nauttii valilla jotakin huurteista juomaa joka on "almost like beer".

Suomalaiset eivat tupakoi. Gekkousoussa (majapaikan nimi) lahes ainoat jotka eivat tupakoi on gaijineita (gaikokujin ~ ulkomaalainen, gaijin ~ muukalainen). Saisivat tehda paljon tiukemmat tupakkalait Japaniin mutta tuskin tulee tapahtumaan ihan heti.

Edelliseen liittyen - tapasin tiistaina kivan, sopon ja tupakoimattoman tyton. Kavimme syomassa ja kavelemassa ympari Nahan paakatua ja sovimme treffit torstaiksi. Torstaina sitten soiteltiin ja sovittiin etta tavattaisiin jossakin parin tunnin paasta ja soiteltaisiin silloin tarkempi aika ja paikka. No soitin mutta ei vastausta. Seuraavana paivana tama tytto sitten soitti Kiotosta ja sanoi etta oli nukahtanut... Ehdotti kuitenkin etta soiteltaisiin jatkossakin ja mahdollisesti tavattaisiin joskus Sapporossa mutta enpa sitten tieda. Elama on.

Vaikka tasta tulikin avautumispostaus niin Naha on kuitenkin ehdottomasti mukavin paikka jossa on taman reissun aikana oltu. Tokioon lahdetaan vasta perjantaina aamulla lentaen silla se on vain hieman kalliimpaa kuin laivalla matkustaminen (20 000 jenia vs. 28 000 jenia) ja parin paivan sijasta perille paaseekin parissa tunnissa. Eli saavumme Tokioon juuri silloin kun alunperin pitikin mutta Nahassa voi olla lahes kolme paivaa pidempaan.

Kieltakin osaa jo sen verran etta pystyy osallistumaan keskusteluun jollakin tavalla ja ymmartaa lahes aina mista puhutaan vaikka paikalliset puhuisivat keskenaankin melko nopeasti. Viela on kuitenkin ihan torkean paljon opeteltavaa. Toki erittain vahvaa Kansain murretta kayttavien ihmisten puheesta ei saa mitaan selkoa vaikka opiskelisi kuinka paljon...

Lonkeromaa kuittaa.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?