Monday, October 30, 2006

 

Normiviikko vol. II

Taas on yksi viikko takana. Luentoja kävin kuuntelemassa ja sen sellaista. Ei mitään kauhean erikoista. Perjantaina oli uusien vaihtarien tervetuliaisjuhla jonne tuli mentyä. Tilaisuuden ohjelma oli perusnormaali: puhe, uudet vaihtarit esittäytyivät, koulun tarjoamien juomien (almost-like-beer) ja safkojen tuhoamista sekä sekalaista keskustelua aiheesta kuin aiheesta. Tosin keskustelujen taso laski kuin lehmän häntä kun paikalliset saivat juotua hieman almost-like-beeriä.

Tilaisuus loppui suhteellisen aikaisin ja ruvettiin miettimään jatkomahdollisuuksia. Lopulta eksyttiin keskustan erääseen Jamaika-baariin ja sieltä hieman isommalla porukalla kaupungin ainoaan discon tapaiseen. Jaksoi tuolla muutaman tunnin heilua ja sitten MOS Burgerin kautta asuntolalle.

Lauantaina oli koulun musiikkikerhon syyskonsertti. Kävin kattomassa tuttujen bändit ja sen jälkeen lähdin Hiro-sanin kanssa käymään kaupoilla. Illalla oli tiedossa pippalot kun pari viikkoa sitten tapaamamme Chihiro-san oli kutsunut meidät koulunsa (ジオス - Chihiro opettaa tuolla lontoon murretta) halloween-juhliin. Juuri kun partyt olivat alkamassa niin sain puhelinsoiton: "Mikset sä ole täällä kun lupasit tulla?" - "w00t!?1" - "Niin. Täällä on pari tyttöä odottamassa..." - "eeeeee?". Väärinymmärrykset ovat hieno asia. Sain alkuviikosta viestin että joku suomesta kiinnostunut tyttö haluaisi tavata tai jotakin. Sovin että lauantai on OK. Hetkeä myöhemmin Ryoichi-san tuli sanomaan että Chihiro-san halusi meidät lauantaina joihinkin juhliin. Oletin että kyseessä oli sama tapaus mutta ei... Illan vietin kuitenkin kielikoulun halloween-pippaloissa. Joskus neljän jälkeen kämpille. Ihan jees ilta.

Sunnuntaina ei mitään punttisikailua kummempaa. Valokuvia olisi voinut lajitella mutten sitten jaksanutkaan. Tällä viikolla lupaan kuitenkin pistää uudet kuvat nettiin mutta kesäloman kuvien suhteen en lupaa mitään.

Suomessa siirryttiin talviaikaan joten aikaero Japanin ja Suomen välillä on nyt 7 tuntia. Japani on ***** maa; aurinko nousee aikaisin ja laskee aikaisin joten vailoisaa aikaa tuhlataan nukkumiseen. Kysyin syytä tähän Hirolta joka myönsi että tyhmä juttuhan se on mutta japanilaisten luonteeseen kuuluu työn teko ja valoisan aikaan ei voi lähteä töistä kotiin tai jotakin. Tyhmä saa olla muttei japanilainen. En jaksa laskea mutta tod. näk. aika suuri summa kuluu vuosittain turhaan valaistukseen kun eivät viitsi kellojaan säätää paria kertaa vuodessa.

Japanikin rupeaa sujumaan jollakin tavalla. Jos on tuttua sanastoa niin keskusteluun voi osallistua suhteellisen hyvin. Jos on hankalahkoa sanastoa niin ymmärtää aika hyvin mutta on paha itse kommentoida mitään. Ja sitten jos on täysin vierasta sanastoa niin voi vain hymyillä ja esittää että ymmärtäisi jotakin... Aika usein mennään helpon ja hankalahkon keskustelun välimaastossa mutta turhan usein ei ymmärrä yhtään mitään mitä toinen koittaa selittää. Vaikka kielioppi on jo jollakin tavalla hallussa niin keskustelukelpoisen sanaston rakentaminen on pitkä ja hidas prosessi...

Lonkeromaa kuittaa. o/

Comments:
Mitä niille kahdelle tytölle kävi? Tapaatteko uudestaan?
 
Onkos alkoholin kulutus vähentynyt nyt osaltasi?
 
En tiedä tapaanko. Ehkä, ehkä en.

Nomihoudaissa (juo niin paljon kuin jaksat) ei tule enää juotua niin paljoa kuin jaksaa että kait sitä C2H5OH:n kulutusta on sitten tullut vähennettyä.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?