Saturday, October 07, 2006

 

Tahti hiipuu

Eipäs olekkaan vähään aikaan kirjoiteltu mitään uutta. Eipä mitään kauhean erikoista ole toisaalta käynytkään. Koulut alkoivat viikko sitten mutten ole vielä päättänyt lopullisesti mitä kursseja otan. Mekatroniikkaa, elektroniikkaa, tahtikoneita ja ydinvoimalatekniikkaa nyt ainakin. Japanin kurssin kanssa voi tulla ongelmia. Oikeata tasoa ei ole ja jouduin sen takia ottamaan ehkä hieman hankalahkon teknisen japanin kurssin. Mutta jos vaan jaksaa ahkerasti opiskella niin eiköhän tuokin suju.

Uudet suomalaiset vaihtaritkin saapuivat Kitamiin noin viikko sitten. Saivat jostakin syystä aivan väärän käsityksen tästä kaupungista. Sää oli todella upea noin viikon ajan - aurinko paistoi ja ulkona olisi tarjennut melkein T-paidallakin. Nyt asia on kuitenkin korjattu ja pihalla sataa vettä. Kauhean pitkää ei pitäisi kestää että vesisade muuttuu lumisateeksi. Japania nuo eivät _vielä_ kauhean hyvin osaa mutta muutaman kuukauden päästä tilanne on (toivottavasti) toinen.

Kävinpä sitten ensimmäistä kertaa koulun go-kerhollakin kääntymässä. Ei oikein vakuuttanut. Pari peliä pelasin jotakin jonkin verran goota osaavaa vastaan. Ensimmäisen voitin luovutuksella ja toisen vain ~20 pistettä. Olihan tuolla go-lautoja mutta ihmiset vaikuttivat pelaavan lähinnä shogia joka on jokin paikallinen shakin johdannainen. Todennäköisesti on goota mielenkiintoisempaa mutta Suomessa tuolla ei ole juuri pelaajia ja toisaalta ei jaksa paria vuotta uhrata uuden pelin opetteluun sille tasolle että sitä on mielekästä pelata. Kaipa tuolla kerholla tulee joskus toistekkin käytyä.

Lisäksi ajattelin että voisi aloittaa urheilun. Korealaiset, malesialaiset ja muutama japsi pelaa muutaman kerran viikossa sisäfutista koulun liikkahallilla. Ajattelin jos änkeäisi tuohon porukkaan mukaan niin saisi vähän aerobistakin liikuntaa pelkän punttisikailun lisukkeeksi. Lisäksi meinasin että rajoitan juomista todella paljon. Kesälomalla ei kauhean montaa päivää ollut jolloin ei alkoholiin koskettu (kello kuuden sääntö osottautuikin rajoittavaksi tekijäksi). Tästä lähin juon illan aikana maksimissaan niin paljon kuin eniten juova japsi. Norminatiivia neljä kertaa tehokkaammalla maksalla ja pari kertaa isommalla elopainolla varustettuna tuo tarkoittaa että olen melkein absolutisti. Terveelliset elämäntavat kunniaan!

Kesäloman valokuvat tulee joskus. Puolet niistä on jo lajiteltu ja kommentoitu mutta kuvia on vielä miljoona jäljellä. Lisäksi olen laiska. Tod. näk. lajittelen uudet kuvat ensin ja kesäloman kuvat sitten joskus. Jos ei millään malta odottaa niin voi käydä tutkimassa Teemun kuvagalleriat.

Sateinen Kitami kuittaa.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?