Monday, November 13, 2006

 

マッサージどうですか?

Äitteellä oli synttärit ja sunnuntaina oli isänpäivä. Myöhästyneet onnittelut myös nousevan auringon maasta.

Viikonloppuna tuli käytyä Sapporossa. Kelit eivät oikein suosineet tällä kertaa: silloin kun vettä ei satanut niin taivaalta tuli joko loskaa tai rakeita. Viikko sitten olisi ollut ehkä vähän parempi ajoitus mutta silloin ei tullut lähdettyä.

Lähtö tuonne tapahtui kuitenkin perjantaina heti viimeisten luentojen jälkeen ja perille saavuttiin joskus kahdeksan jälkeen illalla. Aluksi oli suunnitelmissa suhteellisen edullisen tabenomihoudain etsiminen. Pari tuntia palloiltiin kunnes vastaan tuli suhteellisen asiallisen näköinen kiinalainen ravinteli. Ruokalistasta tosin puuttui kuvat joten safkan tilaaminen oli pientä arpomista. Mitään kauhean iljettävän näköistä lautasta ei kuitenkaan eteen kannettu joten onnistunut ja suhteellisen edullinen illallinen. Tämän jälkeen pyörimistä kaupungilla ja erääseen baariin istumaan lähes aamuun asti. Kuudeksi samaan vanhaan kapselihotelliin jossa ollaan aiemminkin öitä vietetty.

Kapselihotellissa hyvin vietetyn yön jälkeen kolmen aikaan vesisateeseen tallustelemaan ja McAamiainen napaan. Satunnaista kaupungilla pyöriskelyä ja illalla taas hyvän tabenomihoudai ravintelin etsimistä. Tällä kertaa valitsimme perunateatterin eli Potato Circus Food Parkin jossa tuli vierailtua elokuussa Tour de Japanin aikana. Hyvät yakiniku tabenomihoudai setit taas kohtuullisella hinnalla. Yöllä taas baareilua, kaupungilla pyöriskelyä, arcadea ja sen sellaista.

Ennen kapselihotellille raahautumista päätimme käväistä syömässä currya. Perusnormaali on että kun ruokaa tilataan niin otetaan aina se kaikkein tulisin vaihtoehto sillä japanilainen ruoka on normaalisti aika mietoa (jopa minulle vaikken yleensä mitään tulista syökkään). Onneksi tarjoilija kuitenkin varoitti tarpeeksi ponnekkaasti kun tilaisin taas kaikkein tulisinta vaihtoehtoa ja päädyin ottamaan vain normaaliskaalan tulisimman enkä sieltä übertulisten vaihtoehtojen joukosta. Petri tosin koitti onneaan ja otti sen kaikkein tulisimman ja sen syöminen näytti aika tuskaiselta. Vettäkin tuli tuhottua pari kannua aterioinnin aikana.

Sunnuntaina ei kauheasti ollut aikaa pyöriä kaupungilla sillä bussi kohti Kitamia lähti jo 18:30. Räntää ja rakeitakin tuli ihan tarpeeksi ja tuuli oli turhan kova sateenvarjoa varten joten ei juuri napannut pihalla kävellä. Aikaa olisi kyllä voinut enemmänkin olla mutta tulee tuonne joskus uudestaankin lähdettyä. Seuraavan kerran tod. näk. jo joulukuun alussa korealaisten kanssa. Kaikenkaikkiaan ihan mukava reissu muutamaa pahaa mosavirhettä lukuunottamatta...

Jos ihmettelette otsikkoa niin aikaisemmin Sapporossa vieraillessa paikalliset käsityölaisnaiset eivät ole tulleet tarjoamaan palvelujaan vaikka onkin pyörinyt vähän kaikenlaisilla kortteleilla. Tällä kertaa näitä tuli turhan paljonkin vastaan kun etsittiin kivan näköisiä kuppiloita ja ruokapaikkoja. Muutenkin kaupunki oli hieman erilainen ja tuntui siltä että keskusta oli siirtynyt todella paljon Susukinon (Sapporon baarikortteli) suuntaan. Ilman kylmeneminen ja vesisade sai ihmiset pois Oodorikoenilta (Iso puisto keskellä Sapporoa) jossa on normaalisti myös öisin paljon ihmisiä. Saa nähdä minkälaiseksi kaupunki muuttuu talvella...

Tulevaisuuden suunnitelmissa on ilmeisesti erääseen go-turnaukseen osallistuminen sekä rankkaa opiskelua. Talviloman suunnitelmat pitää myös lyödä kohta lukkoon jos haluaa vähän pidemmälle lähteä edes kohtuullisen edullisesti.

Toyotalandia kuittaa o/

Comments:
Niin se Kiototar Okinawalla "tapasin tiistaina kivan, sopon ja tupakoimattoman tyton ..." ette tainneet tällä erää Sapporossa tavata..?
 
Ei se ollut Kiotosta vaan Toyamasta enkä ole siihen ollut vähään aikaan yhteyksissä enkä varmaan enää olekkaan. Jonkin aikaa soiteltiin enemmän tai vähemmän aktiivisesti mutta se siitä.
 
Oliko hiljan järistyksiä/tsunamivaroitus??
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?