Friday, November 17, 2006

 

Ensilumi

Eilen kun piti herätä niin katsoin vain pihalle ja huomasin että luntahan siellä sataa. Motivaatio katosi saman tein ja jatkoin vielä uniani. Useampi tunti myöhemmin heräsin kunnolla ja katsoin että poishan se on jo sulamassa mutta silti oli ruohikot muutaman sentin lumikerroksen peitossa. Talvi on aika paljon Suomen vastaavaa jäljessä mutta eiköhän se vielä tännekkin ehdi.

Toissapäivänä tosiaan jyrisi maa Japanista pohjoiseen päin ja TV:ssä vilkkui jokaisella kanavalla tsunamivaroituksia. Eihän tänne lopulta sitten mitään kummempia aaltoja tullut mutta ilmeisesti varoitusjärjestelmät toimii jollakin tavalla.Nyt on reilu 7 kuukautta oleskeltu maassa enkä ole vielä yhtään maanjäristystä huomannut. Tosin tuo ei tarkoita etteikö niitä ole. Olen ollut vain sen verran jäässä ettei niitä ole tajunnut jos niitä on tullut. Eikä Hokkaidolla sen sijaan edes tapahdu mitään.

Ensi viikon torstaina on Kitamissa go-turnaus. En siitä kauheasti infoa ole saanut mutta ilmeisesti ilmottauduin tuonne koulun go kerhon (囲碁将棋部) kautta 2 danina. Turnaus tulee kestämään yhden päivän eikä silloinkaan kauhean montaa tuntia. Osallistumismaksu on 2000 jeniä ja käytössä on jotkin ihme joukkueet tai jotakin. Todennäköisesti pelleturnaus tulossa sillä ei päivän aikana voi järjestää ainakaan parituksen kannalta mitään parempaa turnausta jos osallistujia on yhtään enemmän. Toki jos pelataan pelkkiä pikapelejä niin kyllähän niitä pelejä kertyy mutta lienee turha toivoa turnausta kovilla aikarajoilla.

Ensi viikon perjantaina on ilmeisesti tarkoitus lähteä Kenjin labraporukoiden +pari tyttöä kanssa yakinikutabenomihoudaihin. Parin viikon päästä olisi kait igoshogibun (se go-kerho) illanistujaiset jossakin mutta en ole yhtään varma haluanko mennä tuonne. On aika pitkälti nörteimmästä päästä tämä koulun go-kerho...

4 kuukautta ja en enää ole Kitamissa vaan tod. näk. Tokiossa tai jossakin muualla vähän isommassa kaupungissa. Pitää suunnitella miten Suomeen lennän. E-Koreassa olisi mukava käydä ja ehkä Kiinassakin. Pitää ottaa selvää millä hinnoilla noita kautta matkustamalla palaisi suomeen ja paljonko tarvitsisi taistella viisumien kanssa. Tour de Asia olisi ihan kiva kun ollaan kerta tälle puolelle maapalloa tultu. Jos sitä rupeaa matkustelemaan niin opintolaina pitää nostaa. Ei sillä että rahat olisivat vähissä mutta suomeen palatessa olisi kiva jos tili ei olisi aivan tyhjä. Kesäksi pitäisi töitäkin hankkia. Pitää varmaan samaan vanhaan paikkaan hakea mutta hieman eri tehtäviin. Ja voisihan sitä koittaa Tampereeltakin etsiä jotakin kivaa hommaa syksyyn asti. Jos neljäkin kuukautta pääsee tekemään hommia ja ylityömahdollisuuksia on niin syksyn rahahuolet on taas ratkaistu.

Ilmottauduin sitten Aasia ohjelmaan. Jonkinlaisen sivuaineen tuosta ilmeisesti saisi liittyen aasian kulttuurihistoriaan, kieliin ja sen sellaiseen. En tuota tutkintooni tarvitse mutta saattaa olla ihan mielenkiintoinen. Lisäksi pitäisi jossakin vaiheessa hakea JOO-sopimusta Tampereen yliopiston kiinan kielen kursseille.

Pimeä Kitami kuittaa o/

Comments:
Miten GO- turnaus sujui?? Vai oletko lumeen juuttunut kun ei ole vähään aikaan mitään kuulunut ...
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?