Sunday, January 21, 2007

 

Loppu on lähellä

'Es' geht alles vorüber, es geht alles vorbei, erst geht der Fü... jne jne"

Varasin ja maksoin lentolipun Suomeen. Lähden Naritasta 2007-04-06 11:00 ja laskeudun noin 9 tuntia myöhemmin Helsinki-Vantaan lentokentälle eli noin kello 15:20. Kakkua olisi lusittavana siis vielä 2.5 kuukautta joista Kitamissa hieman yli 1.5 kuukautta. Ensi viikolla pitäisi käydä ostamassa lentoliput Etelä-Koreaan. Sinne olisi näillä näkymin tarkoitus lähteä maaliskuun 24. päivä ja paluu Tokioon olisi huhtikuun 1. päivä. Viisumi vanhenee tosin maaliskuun 29. päivä mutta sillä ei ole väliä koska käyn välillä Seoulissa ja paluu japaniin tapahtuu ns. "turistiviisumilla".

Nyt pitäisi alkaa opiskelemaan korean alkeita ja sitä varten sain Kimiltä nivaskan korean kielisiä fraaseja. Ongelma tosin on että nuo ovat japanilaisille tarkoitettu joten esimerkkilauseet on joko kirjoitettu hangulilla tai sitten katakanalla - hangulia en osaa lukea ja katakana soveltuu vieraiden kielien kirjoittamiseen lähes yhtä hyvin kuin japanilainen nainen auton rattiin... Eli vähän näyttää siltä että en koreaa osaa yhtään kun sinne menen ja joudun turvautumaan joko japaniin tai englantiin... Ihan kuin parissa kuukaudessa jotakin kerkeäisikin oppia...

Parin viikon aikana on taas tapahtunut vaikka mitä. Koulutkin alkoivat taas tällä viikolla ja heti onnistuin lintsaamaan mekatroniikan luennolta. Tosin en tiennyt ne oli siirretty tiistaille ja toisaalta en olisi varmaan mitään tajunnutkaan. Kohta alkaisi kait harkkatöiden kirjoittaminen ja sitten Aasian kulttuurin kurssi alkoi nettikurssina josta tulee osaltaan aika paljon työtä.

Lisäksi olisi kaiketi tarkoitus jotkin pienet Suomi pippalot järjestää. Perinteistä suomalaista safkaa eli perunoita ja jokin jauhelihakastike tai vastaava ja sen jälkeen parit 4 litran viinapullot pöytään. Aikataulusta ei vielä mitään tietoa mutta ehkä tässä joskus. Ensi lauantaina olisi 国際交流センターn (International Center) järjestämä laivamatka katsomaan jäitä tai jotakin. Varmaan todella mielenkiintoista ja ennennäkemätöntä.

Kuvagalleriaa päivittelen parhaillaan ja lisää kuvia kesäloman reissusta tulee pikkuhiljaa. Ehkä ensiviikolla on taas kaikki kuvat netissä.

Nippon kuittaa. o/

Comments:
Onko aika mennyt englannin opettamisessa vai ovatko sormet kylmyyden takia tönkkönä kun et ole blogiakaan toviin päivitellyt?
 
Eipa ole vain jaksanut kirjoitella kun ollut muuta puuhaa. Tentit ja raportit on kohta kaikki takana ja alkaa loma. Perjantaihin mennessa koitan saada vahan isomman blogipostauksen aikaiseksi viime paivien tekemisista.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?