Thursday, March 29, 2007

 

Korea II - Maalla on mukavaa

Tällä hetkellä oleskelen Samcheok nimisessä kaupungissa eteläisessä Etelä-Koreassa. Asukkaita täällä on paljon vähemmän kuin Kitamissa mutta silti tämä vaikuttaa isommalta kaupungilta. Japanista Korea eroaa sillä että täällä on oikeasti ihan törkeästi vuoria, tekstistä ja puheesta ei saa mitään selvää ja ihmiset ovat vähän isompia kuin japanilaiset. Niin ja ruoka on tietysti paljon parempaa kuin perus japsipöperöt.

Korealaiseen ruokaan onkin tutustuttu huolella. Koiraa kävin syömässä eilen keittomaisessa muodossa. Maistui ehkä hieman naudalle paitsi väri oli tummempaa ja liha paljon mureampaa. Sitten tiistaina tuli syötyä kaikenlaisia meren eläviä: mm. vielä elossa (tai oikeastaan ei vielä kuolleita) mustekalan lonkeroita (ts. zombilonkeroita) jotka liikkuivat kun niitä tunki suuhun ja vielä suussa tarrasivat imukupeillaan poskiin ja kieleen kiinni. Maku ei tosin ollut kauhean vastenmielinen - ehkä hieman sitkeähkö koostumus tosin.

Päivät ovat menneet aika rutiinilla. Aamulla joskus 10:00 aikoihin hereille ja safkaa napaan jossakin ravintolassa. Sitten turisteilua iltaan asti ja sen jälkeen paluu Kimin kämpille joka sijaitsee hänen työpaikkansa yläkerrassa. Tässä kaupungissa on kokoonsa nähden yllättävän paljon nähtävää: isohko luola, paljon museoita ja puisto joka on omistettu pelkästään peniksille (tästä tulee kuvia joskus). Kimin porukat omistavat jonkinlaisen karaoke/hostess-paikan jossa saa normi karaokehuoneen lisäksi ostettua myös seuraa pariksi tunniksi. Tässä tapauksessa nuorehkoja (25-30+) tätejä jotka sitten kaatavat asiakaille juomia laseihin, laulavat heidän kanssaan ja nauravat tyhmille jutuille - ei sen enempää.

Iltaisin vaihtoehtoina on että lähden kieli- ja lukutaidottomana (korealaiset osaavat englantia tai japania todella huonosti) täysin vieraaseen kaupunkiin pyörimään tai sitten pyörin tuon karaokepaikan takahuoneessa noiden hostess tyttöjen keskellä. Yleensä päädyn tuohon jälkimmiseen vaihtoehtoon paitsi tiistaina kun lähdin Kimin professorin kanssa kaupungille juomaan perinteistä Korealaista riisiviiniä ja syömään satunnaisia meren eläviä (niitä zombie lonkeroita). Tuli keskusteltua aika paljon Japanin ja Korean välisistä suhteista. Ihan mielenkiintoista kuulla välillä jonkin muunkin kuin japanilaisen mielipide asiasta.

Huomenna olisi aamulla aikaisin lähtö kohti Seoulia jossa olisi päivällä random turisteilua ja illalla olisi tarkoitus tehdä jotakin ihan muuta kuin turisteilua. Paluu Japaniin olisi lauantaina 08:45 ja se tapahtuu todennäköisesti samoilla silmillä ja suuntaankin tod. näk. heti Toyotalandiaan saavuttua kapselihotelliin/nettikahvilaan ja otan halvan päiväsetin jossa voi hieman torkahtaa.

Sateinen Samcheok kuittaa o/

Comments:
Jäitkö sinne kapselihotelliin nukkumaan talviunta vai mikä on kun ei ole mitään kuulunut?
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?